1900’ların ortalarındaki bilimkurgu roman ve illüstrasyonlarında, 2000’lerin dünyası sıklıkla resmedilmişti. Bu eserlerde minik bilgisayarlar, elde tutulan video telefonlar, uzay araçları ve uçan arabalar sıklıkla konu edilmiştir. Diğer üçü çoktan gerçekleşti ama hala gökyüzünde uçan arabalar göremiyoruz. Toyota ise “geç olsun ama güç olmasın” diyerek yeni bir uçan otomobil üzerinde çalıştığını açıkladı.

Hem elektrikli olacak, hem uçacak, hem de taksi servisi yapacak: Bu bir hayal mi?

Cartivator isimli yeni bir firma ile birlikte yürütülen proje ‘SkyDrive’ ismini taşıyor. SkyDrive için anladığımız manada bir arabadan çok, uçan drone ile bisiklet karışımı diyebiliriz. 3 metre uzunluğundaki bu hafif, tek kişilik araç yerden 10 metre yükseliğe çıkabilecek. Maksimum hızı 100 km/s olacak ve herhangi bir yoldan hızlanarak kalkabilecek şekilde tasarlanmış.

 

Firma bu projeyi gerçekleştirmek için Toyota’dan 353 bin dolar yatırım ve mühendis desteği almış durumda. Hedef SkyDrive’ı 2018 yılında tamamlamak ve 2020 yılında Tokyo’da gerçekleştirilecek Olimpiyat oyunlarındaki ünlü meşaleyi yakma görevi vermek.

sozcu-toyota-2020-ucan-araba-skydrive-1-1

Uçan araba sadece Toyota’nın değil, halen dünya çapında bir çok firmanın gördüğü bir düş. Çin’den Ehang, Almanya’dan Lilium Aviation, ABD’den özel taksi şirketi Uber, Slovakya’dan AeroMobil ve Google’ın kurucu ortağı ünlü vizyoner/yatırımcı Larry Page’in Kitty Hawk firmaları bu alanda çalışanlara örnek gösterilebilir.

[old_news_related_template title="Robot Pepper: Ve robotlar mağazalarda çalışmaya başlıyor!" desc="2017 yılı robotları mağazalarda bir müşteri görevlisi olarak görmeye başlayacağımız yıl olacak gibi görünüyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/05/sozcu-robot-pepper-musteri-karsiliyor-1-1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/teknoloji/robot-pepper-ve-robotlar-magazalarda-calismaya-basliyor-1831169/"]