Çalışmalar başarıyla sonuçlandı ve internet hızı inanılmaz boyutlara ulaşacak. Çin Merkez Televizyonu'nun haberine göre, bilim adamları, genelde nadir elementler kullanılarak yapılan Li-Fi’ın veri aktarımında, görünür ışığın tamamen yayılmasını sağlayan nano materyaller kullanarak daha hızlı ve güvenli veri aktarımı sağladı.

100 KAT HIZLANACAK!

En fazla kullanılan internete bağlanma yöntemlerinden biri olan Wi-Fi’yı tahtından edecek yeni bir teknoloji mi ortaya çıkacak? Li-Fi nedir? Li-Fi teknolojisi nasıl çalışır? Yıllardır kablosuz bağlantı için kullanılan Wi-Fi teknolojisi interneti radyo dalgaları aracılığıyla cihazlara iletmekteydi, günümüzde gelişmekte olan Li-Fi teknolojisi ise interneti ışık fotonları üzerinden taşıyarak 100 kata kadar daha hızlı bir iletişim imkanı sağlıyor. Li-Fi teknolojisinin hayatımıza girmesine tek engel cihazın sürekli internet bağlantısı yayan ışığa dönük olması gerekliliği, ışık fotonlarının tüm odaya yayılacağı bir sistem bulunduğu takdirde Li-Fi’nin vazgeçilmez olacağı düşünülüyor.

shutterstock_610097309-custom

Lİ-Fİ NEDİR?

Li-Fi (İngilizce: Light Fidelity), henüz geliştirilme aşamasında olan kablosuz bağlantı teknolojisi. Prof. Harald Haas tarafından icat edilmiştir. Görünür ışık iletişimi kullanan Li-Fi ile, Wi-Fi teknolojisinden yaklaşık olarak 100 kat daha hızlı veri aktarımı sağlanabileceği laboratuvar ortamında yapılan testler ile gösterilmiştir. Wi-Fi bağlantısı duvarın ötesine sinyal gönderebilirken, Li-Fi bağlantısında ışık engellendiği zaman iletişim kesilmektedir.

[old_news_related_template title="Firefox Quantum internette bambaşka hızlar yakalatacak! Chrome'dan 2 kat hızlı mı olacak?" desc="En çok kullanılan internet tarayıcıları arasında yer alan Firefox'un yeni sürümü Quantum adıyla geliyor. Firefox Quantum'un Google Chorme'dan iki kat daha hızlı olduğu iddia ediliyor. İşte Firefox Quantum hakkında detaylar..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/10/firefox-quantum-indir.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/teknoloji/firefox-quantum-internette-bambaska-hizlar-yakalatacak-firefox-quantum-nasil-indirilir-2039262/"]