Köpeklerin kitap okuyamadığını biliyoruz. Peki acaba seslendirilmiş kitap dinlerler mi? “Köpeklere Fısıldayan Adam” Cesar Millan dinlediklerine inanıyor. Millan dünyaca ünlü bir köpek eğitmeni ve bu yoldaki maceralarını anlattığı TV dizisi çok popüler oldu. Şimdi de köpekler için itinayla seçilmiş bir dizi sesli kitap piyasaya sürmüş durumda.

Kişisel gelişim kitapları ve eğitimleri neden işe yaramaz

Millan köpoeklerin sesli kitaplarda anlatılanları anladığını iddia etmiyor. Köpeklerin favori yazarları falan da yok. Bu projenin amacı siz evde yokken köpeğinizle birisi konuşuyormuş gibi hazırlanmış sesli kitaplar yapmak. Sesli kitap dinlemenin köpekleri sakinleştirdiğini ve sosyalleşme dürtülerini etkilediğini söylüyor. Sesli kitap dinleyen köpeklerin daha sakin bir ruh halinde olduğunu ifade etmekte.
Cesar Millan bu projeye girişmeden önce kendi Köpek Psikoloji Merkezi’nde 100 köpek ile denemeler yapmış. Köpeklerine sesli kitap dinleten sahiplerin yüzde 76’sı, onların dört haftalık bir süreç içinde daha rahatlamış göründüklerini belirtiyorlar. Tabi bu kesin sonuçları olan bir bilimsel çalışma değil, köpeklerin ne hissettiğini tam anlamıyoruz. Fakat bazı şüpheciler bu projenin, sırf köpeklerini evde yalnız bırakan kişilerin suçluluk duygusunu gidermek için ortaya çıkartıldığına ve gerçekte bir işe yaramadığına inanıyor.

[old_news_related_template title="Köpek dostlarının derleme görüntüleri izlenme rekoru kırıyor" desc="Kayıp olan ya da sahibinden bir süre uzak olan köpeklerin yeniden kavuşma anlarındaki duygusal tavırları sosyal medya içerisinde derleme hâle getirildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/08/basliksiz-1-63.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/yasam-haberleri/kopek-dostlarinin-derleme-goruntuleri-izlenme-rekoru-kiriyor/"]