Çay sevdiğimiz kadar kahveyi çok de seviyoruz. Bazılarımız sade, bazılarımız ise sütlü seviyor. Eğer evdeysek süt bulmak kolay. Ofislerde pratiklik olsun diye genelde toz krema bulunuyor ama aynı şey değil. Dışarıda kahvenize süt isteyince ise çoğunlukla küçük plastik paketlerde süt bulabiliyorsunuz. Sütü kullandıktan sonra kalan plastik ise çöpe gidiyor ve çevreye bir plastik parçası daha atmış oluyorsunuz. Halbuki yeni bir teknik size sütü paketi ile kullandırıyor.

Hayvansal süt içmeyenlere bezelyeden üretilmiş süt verelim

Almanya’daki Martin Luther Üniversitesi’nde geliştirilen teknik, sütü kahvenize aynı şeker küpleri gibi atmanızı sağlıyor. Bu özel paketler sukroz/sakarin veya şeker dengi zararsız malzemelerden üretilmekte. İçinde ise sıvı süt veya süt tozu bulunuyor. Bir küp şekere benzeyen paketi sıcak bir sıvıya (yani kahveye) attığınızda anında çözünüyor. İçindeki sütü sıvıya salıyor ve kendisi de hafif bir şekersi tad bırakıyor.
Eğer kahvenizi şekerli seviyorsanız bu paketler sizin için ideal çözüm. Ama kahvesini sütlü sevip şeker istemeyenler için çalışmaların devam ettiğini de belirtelim. İleride paketlerin çözünmesi ile şeker tadı vermeycek başka organik bileşenlerin geliştirileceği tahmin ediliyor. Ayrıca bu biyoçözünebilir poşetlerin içine süt yerine meyve suyu konsantresi koymak da orijinal fikirlerden bir diğeri.

[old_news_related_template title="Dünyanın ilk renksiz kahvesi: CLR CFF" desc="Her gün bardaklar dolusu kahve içip, dişlerinizin lekelenmesine engel olamıyorsanız size göre bir ürün geliştirildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/04/renksiz-kahve.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/teknoloji/dunyanin-ilk-renksiz-kahvesi-clr-cff-1814726/"]