Japon otomotiv firması Nissan, Japonya’nın Yokohama şehrinde minik elektrikli arabaları ile bir kiralama servisi başlattı. Servise online olarak kayıt yaptıranlar, Yokohama tren istasyonunun etrafındaki 14 noktadan birine giderek iki kişilik küçük elektrikli araçlardan birini alabilecekler. Bu araçlar teslimden 30 dakika önce rezerve ediliyor ve sadece şehir içi kullanıma izin verilmiş.

İtalyan otomotiv fiması Pininfarina elektrikli araç projesi geliştirecek

"Choimobi Yokohama" isimli bu servis firmanın ilk denemesi değil. Nissan daha önce 2013 yılında başlamış ve iki sene sürmüş bir pilot araç kiralama denemesi yapmıştı. Yine Yokohama’da gerçekleştirilen denemede kullanıcılar araçları bir noktadan alıp bir başka noktada bırakabiliyordu. Bu sefer teslim alınan araç, kayıtlı noktalardan birine bırakılıyor. Kullanıcıların araç kiralamak için ehliyet, bir akıllı telefon ve Japonya içi geçerli bir kredi kartına ihtiyacı oluyor.

sozcu-nissan-elektrikli-araba-kiralama-2

Araç kiralama hizmetinde kullanılan sevimli elektrikli arabalar, aslında Fransız otomotiv firması Renault’nun geliştirdiği bir araç. Bu model Avrupa’da Renault Twizy ismi ile satılıyor. Ama Nissan ve Renault’nun 1999’dan beri süregelen ortaklıkları sayesinde, Japonya’da Nissan tarafından da kullanıma açılmış durumda. Aracın 6,1 kWh kapasiteli lityum-iyon bataryası, şehir içinde yaklaşık 100 kilometre menzil sunuyor. 5 beygire denk 4kW’lik motor ise saatte maksimum 45 km hız sağlıyor. Renault firması Avrupa’da bu modelin daha üst teknik özelliklere sahip versiyonlarını da satıyor.

 

 

[old_news_related_template title="Volvo da elektrikli otomobil pazarına giriyor!" desc="Elektrikli otomobiller artık yaygınlaşmaya başladı. Birçok otomobil üreticisi birer birer yeni modellerini piyasaya sunarken, sağlam otomobilleri ile tanınan Volvo , bu pazara giren yeni marka oluyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/03/volvo.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/otomotiv/volvo-da-elektrikli-otomobil-pazarina-giriyor-1734510/"]

 

[old_news_related_template title="Elektrikli bisiklet mi, yoksa motorsiklet mi? O bir MOKE!" desc="Moke elektrikli araç, 1000W’lık motoru ve 80 kilometre gitmeyi sağlayan çift bataryası ile bisikletten daha fazlası..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/03/sozcu-elektrikli-arac-moke-1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/teknoloji/elektrikli-bisiklet-mi-yoksa-motorsiklet-mi-o-bir-moke-1708812/"]