Elektrikli otomobilleri ile ünlü Tesla firmasına ciddi bir rakip çıktı. ABD kökenli Lucid firması, lüks segmente hitap eden yeni elektrikli arabası Lucid Air’i tanıttı. Firma bu araba için “tekerlekli kişisel jet” diyor, gerçi bu tanımda bunda pek haksız da sayılmazlar.

sozcu-tekerlekli-jet-lucid-air-1

Lucid Air’in kuvvetli çift elektrikli motoru 1.000 beygire denk güç sağlıyor. Ayrıca 130 kWh’lık bataryası da 640 kilometre mesafe gitmesini garantileyecek. Arabanın 0-100 hızlanma süresi 2,5 saniye olarak belirtilmiş. Dört kişilik araç tablet ekranlara ve kendi sesli kumanda sistemine sahip. Çok konforlu iç kabinin ötesine bakarsanız, aracın dışı LIDAR ve sensör teknolojileri ile donatılmış. Yani Lucid Air’e gelecekte otonom sürüş becerisi de ekleniyor olacak.

Tesla araba sahipleri, sakın anahtarınızı evde unutmayın!

Ama tüm bu güzelliklerin bir bedeli var. Lucid Air’in şu andaki minimum fiyatı 100 bin dolar. Farklı donanımlara sahip versiyonlar daha da pahalıya satılacak. Firma şimdiden Lucid Air için önsiparişleri alıyor ve versiyonuna göre depozito olarak 2 bin 500 dolar ile 25 bin dolar arası ödeme yapmak gerekiyor. Önsiparişler teslim edildikten sonra, araba piyasaya sürüldüğü zaman minimum donanımlı versiyonun fiyatının 165 bin dolar olması planlanmış.

sozcu-tekerlekli-jet-lucid-air-2

Aracın tasarımı, eskiden Tesla firmasında çalışmış ve çok popüler Model S’in tasarımını gerçekleştiren Peter Rawlinson tarafından yapılmış. Ayrıca firmanın kurucu ortakları, satış ve pazarlama müdürlerinin hepsi de Tesla’dan geliyor. Yani tüm ekibin ellerinde ciddi miktarda deneyim var. Firma şu anda Arizona’da 700 milyon dolara mal olacak bir fabrika kurma planları yapıyor. Üretime 2018’de geçilecek ve ilk araçlar sahiplerine 2019’da teslim edilecek.

[old_news_related_template title="Ferrari 812 Superfast duyuruldu!" desc="Ferrari, 0-100 km/s hıza 2.9 saniyede çıkan yeni süper otomobili 812 Superfast ile Cenevre Uluslararası Otomobil Fuarı'ndaki yerini almaya hazırlanıyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/02/en-hizli-ferrari.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/otomotiv/ferrari-812-superfast-duyuruldu-1687128/"]