Linux Yaz Kampı'nda Türkiye’nin dört bir tarafından 600 katılımcı, yazılım için bir araya gelecek. Katılımcıların bilgi düzeylerini yükseltmeyi ve kendi aralarında iletişimlerini arttırmayı hedefleyen kampta, 15 gün boyunca 100 saatten fazla eğitim ve uygulamalı anlatımlar yapılacak.

ÖZGÜR YAZILIMLA İLGİLİ TEK KAMP

Dünya genelinde özgür yazılım ile alakalı düzenlenen tek eğitim kampı olan etkinliğin temel sloganı, bilgi özgürlüğünü savunmak. Eğitimlerin ücretsiz olduğu kampta, eğitmenler ve kamp görevlileri gönüllü olarak görev alıyorlar. Kampta bu sene “GNU/Linux Sistem yönetimi I-II-III”, “Ağ Yönetimi(1. düzey)”, “Ağ Yönetimi(2. düzey) :Linux İç Yapısı ve İleri Ağ Atölyesi”,“PHP ile Web Programlama Diline Giriş”, “Web Uygulama Güvenliği ve Güvenli Kod Geliştirme”, “Ağ Güvenliği ve Sızma Testleri” ve “Kriptografi ve Terskod Mühendisliğine Giriş”, “Ruby on Rails ile Web Programlama”, “Python/Django ile Web Programlama”, “Python ile Programlamaya Giriş”, “Java ile Programlamaya Giriş”, “Web-önyüz(Front-end) Programlama” kursları açılıyor. Başvurular 30 Haziran'a kadar devam ediyor.

[old_news_related_template title="Google, zararlı yazılımları nasıl tespit ediyor?" desc="Google, Android cihazlardaki zararlı ve kötü amaçlı yazımları nasıl bulduğunu açıkladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/01/google-zararli-yazilim.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/teknoloji/google-zararli-yazilimlari-nasil-tespit-ediyor-1631549/"]