Rhythm Shoes size en popüler dans hareketlerini öğretebilecek ve öğrenme hızınıza uyum sağlayacak yenilikçi bir dans eğitim sistemi. Özel tasarlanmış bu ayakkabılar teknoloji dolu. İçlerinde hızölçer, basınçölçer, jiroskop ve magnetometre sensörleri bulunuyor. Kendi akıllı telefon uygulaması var ve ona da Bluetooth ile bağlanıyor.

Yeni bir dil öğrenmek için en iyi akıllı telefon uygulamaları

Ayakkabıları giyiyorsunuz, uygulamadan öğrenmek istediğiniz dans tarzını (Salsa, Vals, Hip-Hop, Samba, vs.) seçiyorsunuz ve ayakkabılar ise nasıl adım atmanız gerektiğini öğretiyor. Sadece ekrandan nerede ve nasıl adım attığınızı görmek yetmiyor, ayakkabının içindeki titreşim vericiler ayağınızı ne yöne götürmeniz gerektiğini de anında size hissettiriyor. Eğer müziğe veya ritme uyamıyorsanız, uygulama size daha iyi yapabilmeniz için uyarı veriyor. Uygulamayı iPad veya AppleTV ile televizyon ekranında da takip edebilir, evinizin rahat ortamında stres olmadan dans hareketlerini çalışabilirsiniz.

Kendi kendinize dans öğrenmek zorunda da değilsiniz. Uygulamanın sosyal bölümünde kendinize beraber dans öğrenecek kişiler bulabilir, profesyonel dansçılarla tanışabilir ve dans dersleri almak için insanlarla yazışabilirsiniz. Eğer kendiniz bir dansçıysanız, uygulama üzerinde kendi dans hareketlerinizi kaydedip başkaları ile paylaşmanız bile mümkün.

Rhythm Shoes’u tasarlayan Solid Pixels firması, tasarım, test ve prototipleme işlemleri için 3 bin saatten fazla zaman harcandığını ve sonunda ayakkabıların piyasaya sürülecek kadar başarılı hale geldiğini söylüyor. Ürünün piyasaya çıkışını finanse etmek için firma kitlesel fonlama platformu IndieGoGo üzerinde bir kampanya açmış. Şu anda bu akıllı dans ayakkabılarını 150 dolara önsipariş etmeniz mümkün. Kampanya sonrasında ayakkabılar 2017 sonunda piyasaya sürülecek ve iki katı fiyatla satılacak.