Yıllardır ilaçlarla tedavi edilen insanlar artık çiplerle mi iyileşecek? Amerikalı bilim insanlarının geliştirdikleri çip bilim-kurgu senaryosu gibi gözüken bu durumun çok da uzakta olmadığını gösterdi. Amerikalı bilim insanları geliştirdikleri nanoçip ile vücut üzerinde oluşan yaraları iyileştirmeyi başardı.

ÇİP, ORGANLARI DAHİ TAMİR EDEBİLİYOR!

Vücutta olan çeşitli yaraların iyileşmesini beklemek bazen günler alabiliyor. Amerikalı bilim adamlarının geliştirdiği nanoçip sayesinde yaraların iyileşme süreleri kısalabilir. Öte yandan Ohio Üniversitesi’nde görev yapan bir grup bilim adamının geliştirdiği nanoçip hasarlı organları da tamir edebiliyor.

GELECEKTE İNSANLIĞI ÇİPLER İYİLEŞTİREBİLİR

"Doku nano-transfeksiyonu" adı verilen yöntem ile yaraların üzerine konulan nanoçipler yaydıkları elektrik dalgaları aracılığıyla hücrelerden genlere elektrik yayarak, hücrelerin başka bir şekil kazanmasını sağlıyor. Bu sayede yaşlanan hücreler farklılaşarak gençleşiyor. Araştırmacılara göre, test edilen nanoçip ile yaşlı veya ölen hücreleri genlerle bir işbirliğine sokarak yenilemek mümkün. Araştırmayı yürüten ekibin başındaki isim Chandan Sen, gelecekte geliştirilen nanoçip sayesinde yaralı hücrelerin iyileştirilebileceğini ve hasarlı organların onarılabileceğini ifade etti.

İHA

[old_news_related_template title="Ve robotlar mağazalarda çalışmaya başlıyor!" desc="2017 yılı robotları mağazalarda bir müşteri görevlisi olarak görmeye başlayacağımız yıl olacak gibi görünüyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/05/sozcu-robot-pepper-musteri-karsiliyor-1-1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/teknoloji/robot-pepper-ve-robotlar-magazalarda-calismaya-basliyor-1831169/"]

[old_news_related_template title="Muhalif konuşan robotun fişi çekildi!" desc="Teknoloji evrim geçirerek inanılmaz boyutlara ilerliyor. İnternetin evriminde bir sonraki halka olarak görülen chatbot'lar bir cins robot yapay zeka programı olarak tanımlanıyor. Geçtiğimiz günlerde Çin'de geliştirilen bir chatbot ilginç bir olaya neden oldu..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/08/robotun-fisini-cektiler-yapay-zeka.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/teknoloji/muhalif-muhalif-konusan-robotun-fisi-cekildi-yapay-zeka-inanilmaz-boyutlara-ulasiyor-1961443/"]