Herşeyin akıllı olmasına alıştığımız bir çağda yaşıyoruz. Özellikle de akıllı telefonlar bize küçük bir cihazla ne kadar çok şey yapılabileceğini göstermesi açısından dikkat çekici. Ama başka şeyler de akıllı olsa nasıl olurdu? Mesela bisikletiniz bir navigasyon sistemine, hırsızlığa karşı alarma ve akıllı spotlara sahip olsaydı; GPS sayesinde gittiğiniz her yeri bilse ve akıllı telefonunuzla konuşabilseydi nasıl olurdu?

Bisiklet tekerlerinde devrim, patlamayan lastik teknolojisi

Wink Bar ismindeki cihaz tüm bunları ve daha fazlasını bisikletinize bir seferde ekleyebiliyor. Bu aksesuar birçok yeteneği olan ve bisikletinize kolayca takabileceğiniz bir gidon. Becerilerinin başında içindeki GPS anteni ile bulunduğunuz yeri bilebilmesi ve size gideceğiniz yönü üzerindeki ışıklarla bilgi vermesi bulunuyor. Bunu akıllı telefonuzundaki uygulama ile kablosuz haberleşerek yapıyor.
Büyük bir şehirde yaşıyorsanız bisikletinizin çalınması yüksek bir olasılık. Wink Bar buna karşı da çözüm sunuyor. Siz uygulamadan kilit modunu açtığınızda, bisikletiniz hareket ettirilirse hemen uyarı alıyor ve haritadan götürüldüğü yeri takip ediyorsunuz. Tabi bisikletiniz çalınma anında 92 desibellik alarmı ile “Hırsız var!” diye bağırmayı ihmal etmiyor. GPS sistemi, bisikletinizi bıraktığınız yeri unutursanız da size yerini haritada gösterbiliyor.
Wink Bar’ın fitness koçu özelliği ve 225 lümenlik LED spotlarını da unutmayalım. Gece görülmenizi sağlayan lambalarla beraber, tüm rotalarını takip eden ve size sürüş bilgilerini veren bir sistemi de var. Tek yapmanız gereken iki farklı tasarımda hazırlanmış bu akıllı gidonu alıp bisikletinizdeki normal gidonla değiştirmek. Ürün Eylül 2017’de ABD’de piyasada olacak ve üreticisi Velco’nun sitesinden 265 dolara satın alınabilecek.

[old_news_related_template title="Bisikletçiler için ideal kıyafet rengi: Neon Yeşil" desc="Geceleri bisikletinize atlayıp sessiz ve sakin yollarda gezmeyi seviyorsanız, gerekli önlemleri de almalısınız." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/05/sozcu-bisikletciler-ideal-renk-neon-yesil-1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/teknoloji/bisikletciler-icin-ideal-kiyafet-rengi-neon-yesil-1867392/"]