Dünyaca popüler sohbet uygulaması Snapchat şimdi de televizyon işine girmeye hazırlanıyor. Sosyal medyadaki tüm rakipleri kendilerini farklılaştırmak için çeşitli yöntemler denerken, Snapchat ise Twitter’ın yolundan giderek kullanıcılarına özel TV içeriği sunacak. Ama Twitter’ın canlı TV yayını ağırlıklı olarak dünyadan haberler ve bilgiler içerirken, Snapchat’in TV yayını kısa bölümlü mini diziler ve eğlence ağırlıklı olacak.

Snapchat’in video çeken gözlükleri ile canlı ameliyat yayını

ABD’nin en büyük televizyon firmalarından bazıları olan NBCUniversal, Turner, A&E, ABC, Fox, Discovery, Vice Media, NFL ve ESPN ile çalışacak Snapchat, 2-3 bölümlük ve 3-5 dakikalık diziler planlıyor. Bunlar Snapchat’in “Hikayeler” (Stories) bölümünden yayınlanacak. Bu bölümde şimdilik medya şirketleri ve diğer Snapchat kullanıcılarından kısa videolar, fotolar ve mesajlar bulunuyor.
Snapchat TV’nin içerikleri arasında sadece diziler değil, kısa animasyonlar ve talkshowlar da bulunacak. Firma üretilen ve yayına kabul ettiği içerikler için para ödemeyecek. Bu yayınların reklamlarından yüzde 30 kesecek ama eğer reklamları kendi hazırlıyorsa yüzde 50 pay alacak.
Snapchat’in 158 milyon kullanıcısı var. Bu kullanıcılar günde 18 kez uygulamaya bakıyorlar ve 25-30 dakikalarını uygulama içinde harcıyorlar. Kullanıcılar her gün 2,8 Snap mesajı üretiyor ve bunların yüzde 60’ı arkadaşlar ile sohbet için kullanılıyor. Yani özel hazırlanmış TV içeriği vermek Snapchat için de, ona içerik hazırlayanlar için de, reklam verenler için de işe yarayacak bir fırsat olacak.

[old_news_related_template title="Şimdi de Facebook Snapchat'e benzemeye başladı!" desc="Instagram ve Whatsapp'dan sonra şimdi de Facebook, Snapchat'e benzer bir özellik getirdi. Facebook Messenger uygulamasını güncelleyenler bugünden itibaren yeni özellikle karşılaşacak..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/03/facebook-messenger.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/teknoloji/simdi-de-facebook-snapchate-benzemeye-basladi-1725221/"]

[old_news_related_template title="Snapchat efektiyle köpek olan kızı babası; köpek kafesine kapattı ve köpek mamasıyla besledi" desc="Snapchat'te köpek filtresi kullanarak snap gönderen 17 yaşındaki Monica Cruz, babası tarafından 3 gün boyunca kafese kapatıldı ve köpek mamasıyla beslendi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/01/manica.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/yasam-haberleri/snapchat-efektiyle-kopek-olan-kizi-babasi-kopek-kafesine-kapatti-ve-kopek-mamasiyla-besledi/"]