Geçen sene duyurulan oyun konsolu Nintendo Switch hakkında pek çok yeni bilgi, bir basın toplantısı ile açıklandı. Nintendo Switch hem elde, hem de TV’ye bağlanarak oyun oynanabilecek hibrid bir tasarıma sahip. Ana ünite yanınızda gezdirip oyun oynayacağınız tablet benzeri bir cihaz, ama eve geldiğinizde tablet parçasını TV’ye bağlı yuvaya takıp kaldığınız yerden oyuna büyük ekranda devam edebiliyorsunuz.

İlgili haber: Çizdiğinizi tahmin eden yapay zeka oyunu: Quick, Draw!

Switch tabletin iki yanına takılıp çıkartılan Joy-Con isimli iki kumanda farklı oyunlar için şekil değiştiriyor. Bazı oyunlarda ayrı ayrı, bazı oyunlarda birleştirilip tek kumanda gibi işlev görüyor. Switch tablet modundayken sekiz benzer cihaz WiFi ile birbirine bağlanıp, Mario Kart 8 gibi çok kişilik oyunlar oynanabiliyor.

sozcu-nintendo-switch-yeni-oyun-konsolu-2Tablet modunun 6,2 inç’lik 720 piksel çözünürlük destekleyen bir ekranı var. Tablet olarak kesintisiz 5-6 saatlik oyun süresine sahip olduğu ifade ediliyor. İçinde 32 GB depo kapasitesi var, ama microSDXC tip kartlar ile veri saklama kapasitesi artırılabiliyor. Bu depo alanına Nintendo’nun kendi online oyun servisinden indireceğiniz oyunları yükleyebilirsiniz. Ama normalde aynı eski konsolları gibi fiziksel oyunları kartuş şeklinde satın alacaksınız.

Nintendo Switch oyun konsolu Mart 2017’de ABD’de 300 dolar fiyatla piyasaya çıkacak. Ek Joy-Con mini kumanda satın almak isterseniz çifti 80 dolar, teki (sağ veya sol parçayı ayrı ayrı alabileceksiniz) 50 dolar olacak. Nintendo’nun önceki konsolları hep bölge kilitli idi, yani Japonya’dan bir oyun getirtip Avrupa’da satın aldığınız konsolda oynayamıyordunuz. Switch’de ise durum öyle değil, yani bölge kilidi kaldırılmış, fakat oyun fiyatları henüz belli değil. Yeni konsolun en geç yaz aylarında Avrupa’da piyasada olacağı tahmin ediliyor.

[old_news_related_template title="Pokemon bu kez Nintendo'yu üzdü" desc="Tokyo Borsası'nda işlem gören Nintendo hisseleri bugün yüzde 18 düştü. Düşüş 1990 yılından bu yana Tokyo Borsası tarihinin en büyük düşüşü oldu. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2016/07/21hp21hp21.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2016/ekonomi/pokemon-bu-kez-nintendoyu-uzdu-1329090/"]