Sosyal medya üzerinde 'WhatsApp çöktü mü' ve 'WhatsApp'ta mesajlar neden gitmiyor?' soruları konuşuluyor. Resmi bir açıklama yapılmazken WhatsApp'ın neden çöktüğü üzerine tahminler bulunuyor. Sadec ülkemizde değil dünya genelinde WhatsApp'ta sorun devam ediyordu ve çözüldü. Sosyal medya kullanıcıları, WhatsApp'ta yaşanan soruna ilişkin çok sayıda paylaşımda bulundu...

21.50'de başlayan WhatsApp bağlantı sorunu 22.20 itibari ile çözüldü.

SİBER SALDIRIYA MARUZ KALMIŞ OLABİLİR

Messenger ile ilgili sorunların, Rusya, Ukrayna, Litvanya, Letonya, Almanya, Amerika Birleşik Devletleri ve diğer ülkelerdeki kullanıcılar tarafından yaşandığı belirtildi. Kullanıcılar, söz konusu sorunu Twitter'da dile getirdi. Yaşanan sorunla ilgili WhatsApp'tan henüz bir açıklama yapılmadı. Geçtiğimiz günlerde aynı sorunla karşı karşıya kalan popüler mesajlaşma uygulaması, son günlerde yaşanan siber saldırıya maruz kalmış olabileceği konuşuluyor. Teknik olarak veri alışverişinin sağlanamamasının sebebinin güncellemeden kaynaklandığı düşünülüyor.

BTK'DAN AÇIKLAMA

Konuya ilişkin henüz WhatsApp'tan resmi bir açıklama gelmezken BTK Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan, kişisel Twitter hesabından konuya ilişkin açıklama yaptı. Sayan, yaptığı açıklamada "BTK USOM Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi tarafından Whatsapp servislerinde küresel düzeyde bir kesinti olduğu raporlandı." ifadelerini kullandı.

Sayan da, saat 22:27'de paylaştığı mesajında "USOM Whatsapp servislerindeki kesintinin sona erdiğini ve akışın normale döndüğünü raporladı." dedi.






Bazı kullanıcılar Whatsapp'da sıkıntı yaşayınca sosyal medyada 'Whatsapp çöktü' mesajları göndermeye başladı. Bazı kullanıcılar ise uygulamanın çalıştığını öne sürerek şaşkınlıklarını dile getirdi.

İşe Twitter'da bazı kullanıcı tepkileri...