UPS'in drone ile teslimat hizmeti, halen test edilmekte olduğu için resmi olarak başlamadı. Tahminler ise, bu hizmetin standart hale gelmesinin oldukça uzun süreceği yönünde. Peki UPS'in drone ile teslimat sistemi nasıl işliyor?

Kısa süreliğine ücretsiz 6 iOS uygulaması

Drone mekanizması nasıl işleyecek?

UPS kamyonlarına yerleştirilen mekanizma sayesinde, kargo görevlisi teslimat bölgesine yaklaştığında paketi drone'a yerleştiriyor ve görevlinin verdiği komut ile araçtan çıkan drone paketi bırakmak için yola çıkıyor.

Drone havalandıktan sonra UPS görevlisinin o noktada beklemesine gerek kalmıyor. Görevli bölgede bulunan diğer adreslere kargo teslimatları yaparken, GPS bağlantısı ile aracın güncel konumuna ulaşan drone yuvasına geri dönüyor.

UPS, oldukça başarılı bir şekilde çalışan bu teslimat sistemini, daha fazla araçta kullanmaya başlayarak testlerine devam edecek.

Kırsal alanlarda ana yoldan çıkmayarak teslimatları drone ile yapmayı planladıklarını belirten UPS yetkilisi, drone'lar ile kamyonlar hareket etmeden 2.5 kilo metre çapında bir alana bu şekilde dağıtım yapmanın yılda yaklaşık olarak 50 milyon dolar tasarruf sağlayacağını özellikle vurguluyor.

[old_news_related_template title="Ateş saçan drone ile temizlik yaptılar!" desc="Çin’den iki ilginç drone uygulaması şaşırttı. Drone ile alev makinesi ve su hortumu takılabilen uçan araçlar yaptılar." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/02/drone1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/teknoloji/ates-sacan-drone-ile-temizlik-yaptilar-1689630/"]