Hollandalı bir web geliştirici ise hazırladığı websitelerinde bıraktığı arka kapıyla kendisine olan güveni boşa çıkartmış gibi gözüküyor.

Kirli işleri için arka kapı bıraktı

İsmi açıklanmayan 35 yaşındaki Leeuwarden’lı web geliştiricinin, hazırladığı web sitelerinde bıraktığı arka kapıyı kullanarak 20 bin kişinin e-posta hesaplarını hack’lemiş olabileceği açıklanmış durumda. Çaldığı kişisel bilgileri kumar hesapları açmak için kullanan kişinin, hesap sahiplerinin arkadaşlarını kendisine para göndermeleri ve kendisi için çevrimiçi alışverişler yapmak üzere ikna ettiği de bilgiler arasında yer alıyor.

Onuncu yıla özel iPhone konsepti!

Hollanda polisi, bu noktadan sonra web geliştirici yerine hacker diyebileceğimiz şahısla çeşitli şirketlerin çevrimiçi dükkan işlevi için çalıştığını belirtiyor. Websitelerine özel bir kod kuran ve bu sayede kullanıcı adı ve şifreleri ele geçiren şahıs, daha sonra bu bilgilerle kurbanlarının e-posta ve sosyal medya hesaplarına sızmış.

Suçlu geçtiğimiz yıl, 2014’teki bir soruşturmaya bağlı olarak tutuklanmış durumda. Hollanda polisi ise, websitesi yöneticilerini bu suçlunun geride bırakmış olabileceği arka kapıları araştırmaları ve sadece güvenilir web geliştiricilerle çalışmaları için uyarıyor.