Mesajlaşma ve konuşma uygulaması olan Whatsapp’ın desteklediği mobil platformlardan birisi de Windows Phone. Windows Phone telefonlar için 2.17.342.0 beta sürümünü çıkaran firma kullanıcılara bazı yeni özellikler sunmuştu.

Bunlardan en önemlisi, grup sohbetinde yazılan bir mesaja özel mesaj olarak yanıt verebiliyor olmaktı. Uygulama, gruba yazılan mesajı özel olarak yanıtlamak istediğinizde ilgili mesajı alıntılıyor ve sohbet ekranını otomatik olarak açıyordu.

[old_news_related_template title="WhatsApp'a 4 yeni özellik! Engellediğiniz kişiler..." desc="Milyonlarca kişinin kullandığı mesajlaşma uygulaması WhatsApp 4 yeni özelliği kullanıcılara sunacak. Şu an test aşamasında olan 4 farklı özellik platformun sadece WhatsApp'ın Android sürümleri için geliyor. İşte yeni özellikler..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2016/11/whatsapp-3-2.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/teknoloji/whatsappa-4-yeni-ozellik-engellediginiz-kisiler-2127713/"]

Cuma günü yayınlanan 2.17.344 beta güncellemesi ile birlikte bu özellik kaldırıldı. Perşembe günü yayınlanan güncellemedeki diğer yenilikler ise, hala kullanılabilir. Bunlar; arama ekranları için yeni bir tasarım, görüntülü konuşmadan sesli konuşmaya kolay geçiş ve gelişmiş grup ayarları. Görünüşe göre uygulama ekibi,  bazı yenilikleri yanlışlıkla erken sundu.

[old_news_related_template title="WhatsApp'tan bomba yenilik! Biriken mesajları özetleyecek sizin yerinize cevap verecek" desc="WhatsApp, kullanıcılarını çok rahatlatacak bir yeniliğe imza atıyor. Vivek Bombatkar ve Sidharth Ramachandran adında iki geliştirici, Disrupt Berlin 2017 Hackathon'da WACAO (başka bir deyişle Whatsapp Chat Assistant) isimli yapay zeka algoritmasıyla çalışan bir sanal asistan tanıttılar. İki kafadarın geliştirdiği bu hizmet, biriken mesaj sorununu ortadan kaldırmayı vaat ediyor. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/11/whatsapp-coktu-mu.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/teknoloji/whatsapptan-bomba-yenilik-biriken-mesajlari-ozetleyecek-sizin-yerinize-cevap-verecek-2119563/"]