Ancak bunu değerlendirirken tek bir öğünün baz alınmaması gerekir çünkü çocuk o an yemediğini günün hatta son birkaç gün içinde mutlaka tüketir… Çocuğunuzun beslenme alışkanlıklarını değiştirmek isteyen anneler için ise pek çok farklı yöntem var…

buyuk

Çeşitli ve sağlıklı seçenekler sunun


Bazen çocuğunuzun sürekli aynı şeyleri yemek istediğini görürsünüz. Fakat bu nedenle endişelenmenize gerek yok çünkü bu gayet doğal bir süreç. Siz ona çeşitli ve sağlıklı seçenekler sunmayı sürdürün. Bu sırada çocuğunuzu yeni besinleri tüketmesi için zorlamayın. Çünkü bunu bir güç savaşına çevirmeniz ikinize de kaybettirir. Bırakın yiyeceği besinin çeşidine de miktarına da o karar versin. Siz sadece ona sağlıklı alternatifler sunun. Bu hem onun özgüveninin gelişmesine hem de doygunluk  sınırını anlamasına yardımcı olur.

saglikli-atistirmalik

Onu da mutfağa alın


Mutfakta her şeyi tek başınıza hazırlamaya çalışmayın; çocuğunuzu da o ortamda yaptıklarınıza dahil edin.. Bırakın o da içerde televizyon izleyeceğine yemeği hazırlamanıza yardım etsin.

mutfaga-sokun

Atıştırmalıklar olmazsa olmaz


Ona dilimlediğiniz ve elinin kavrayabileceği sebze ve meyve dilimleri sunun. Bu besinler haşlanmış ya da çiğ sebze ve meyveler de olabilir. Ekstra şeker eklemeden hazırladığınız meyve şekerinin ön planda olduğu tam tahıllı kekler ya da dondurulmuş meyveli yoğurtlar da iyi seçenekler arasında yer alır.

İştah artırmanın eğlenceli yolları


Çocuğunuzun pek iştahı olmadığını düşündüğünüz bir gün, yemek sunumunuzu eğlenceli hale getirin. Omlete gülen suratlar ya da sevdiği tabak, bardak, kaşık ve benzeri objeler koyun. Ya da market alışverişine onunla birlikte gidin; orada hoşuna giden rengarenk sebze ve meyvelerden seçmesine olanak verin.

istahi-arttirmanin-yolu

Yemek saatleri çok önemli


Çocuğun düzenli yemek saatlerinin olması onun sağlıklı kiloda olmasını da, besleyici öğünler tüketmesini de sağlar. Bunun için çok sık birlikte oturduğunuz aile sofralarınız olmalı.

yemek-saati-onemli

Eğer siz öğlen yemek tüketmiyorsanız, “Çocuğum fast food ya da paketli besin tüketiyor” diyerek üzülmeniz anlamsız olur. Sofraya sadece yemek için oturmayın. İletişim içinde olun ve birbirinize gününüzün nasıl geçtiğini, siz küçükken nasıl yemek yediğinizi içeren hikayeler anlatın.