Üç günlük menü
Yetişkin kadınların günlük su ihtiyacı 2.2 lt’dir ve önerilen miktar hava şartları ve aktivite durumundan etkilenir.
1. gün
Sabah kalkınca 1-2 su bardağı, tarçın çubuğu ve karanfil tanesi bekletilmiş süzülmüş ılık su
Kahvaltı
- 1 haşlanmış yumurta
-1 çay kaşığı dolusu pul biber, karabiber karışımı
- 2 tam ceviz içi
- 1 dilim ekşi maya / karabuğday ekmeği
- Söğüş salatalık
Öğle
- 1.5 avuç içi karesi ızgara / fırın deniz balığı
- Limonlu roka salatası
- 100g baharatlı fırın patates ya da 1 dilim mısır ekmeği
Ara
- 2 kayısı ya da 2-3 tatlı erik
- 1 su bardağı light kefir
Akşam
- 6 yemek kaşığı etsiz barbunya ya da börülce yemeği
- Yarım kase haşlama karabuğday ya da siyez bulguru
- 1 kase cacık (tercihen mayalanmış)
- Taze soğanlı çoban salata
2. gün
Kahvaltı
- 6 çilek
- Yarım muz
- 1 dilim kavun
- Yarım su bardağı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı Chia
- Mikserden geçirilmiş 1 su bardağı buzlu su.
Öğle
- Çeyrek avokado
- Yarım limon
- 2 salatalık
- 1 avuç kuzu ıspanak
- 2 dilim ananas
- Mikserden geçirilmiş yarım su bardağı buzlu su. Yanında 1 avuç karışık taze kuruyemiş tüketin.
Ara
- Sütlü kahve
Akşam
- 6 yemek kaşığı baharatlı ızgara/fırın sebze (1 tatlı kaşığı zeytinyağlı)
- 1 kase cacık
- Mevsim salata (sirke, limon serbest)
Ara
- 1-2 su bardağı zencefil dilimi atılmış süzülmüş ılık su
- 1 küçük şeftali
3. gün
Kahvaltı
- 1 dilim peynir
- 1 tatlı kaşığı çekilmiş keten tohumu
- Limonlu salatalık, maydanoz, ince yeşilbiber
- 1 dilim ekmek
Öğle
- 3 az yağlı köfte ya da 100 g biftek
- 4 yemek kaşığı piyaz ya da humus ya da 1 kase mercimek çorbası
- Mevsim salata (sirke, limon serbest) ya da haşlama/sote sebze (mantar, patlıcan)
- 1 kase cacık
Akşam
- 1 adet garnitürlü enginar
- 1 kase cacık
- 1 dilim ekşi maya/karabuğday ekmeği
- 1 dilim karpuz ya da yarım kase dut ya da kiraz
Sebze çeşitleri mevsim dahilinde ve ana öğünler aynı gün içinde yer değiştirilebilir. Akşam yemeğinden sonra diüretik etkili olmayan sevilen bitki, meyve çayları serbesttir.