Yılbaşı akşamı pek çok kişi yiyip içtikleri konusunda hesap kitap peşinde olmak istemez. Anın tadı çıkarılırken, günlük yeme-içme alışkanlıklarının dışına çıkılır. Ama ertesi gün unutulmamalı. Keyifli ve zinde bir başlangıç için bazı noktalara dikkat etmekte fayda var...

buyuk1

Beslenme öncelikleri


Beyin hipoglisemisini önlemek için uyumadan önce meyve suyu tüketin. Meyve suyundan gelen früktoz, vücudunuzdaki alkol metabolitlerinin temizlenmesine yardımcı olur. İki, üç gün toksinlerin uzaklaştırılması için sıvı alımınızı artırmayı sürdürün. Pancar, havuç, tere, roka, rezene, kereviz, kuşkonmaz, salatalık, yeşil elma gibi besinler de arıma sürecini hızlandırır. Pancar suyu sadece karaciğeri temizlemekle kalmaz, aynı zamanda alkol metabolitlerinin etkisiz hale gelmesini de sağlar. Kereviz, merkezi sinir sistemini sakinleştirici etkisi olan kalsiyum ve magnezyum bakımından zengindir.

yesil-yaprakli-sebze

Yeşil yapraklı sebzeleri tercih edin


Sebze ve meyvelerin çoğu baş ağrısını önlemeye ve hafifletmeye yardımcıdır. Çoğu yeşil yapraklı sebze, yüksek oranda vücudu toksinlerden temizler; özellikle de beyni. Toksinlerden hızlıca kurtulmak için en etkili olan besinler tadı acı, başka bir deyişle şeker tadı olmayanlarıdır. Örneğin, greyfurt, roka, tere, kök zencefil karışımı fazla alkol tüketiminde karaciğer ve böbreklerin temizlenmesi, onarılması ve beslenmesinde mükemmel sonuçlar verir.

greyfurt

Gökkuşağı


- 1 orta boy rezene ve pancar
- 1 greyfurt
- Çeyrek limon (kabuklu)
- 2-3 cm kök zencefil

Etkili kombinler


Tokluğu korumak adına aralara omlet ya da yoğurt, yulaf ezmesi, meyve ya da bir avuç kuruyemiş ya da etli kurubaklagil ya da yoğurtlu sebze çorbaları ekleyebilirsiniz.

Morun gücü


kereviz

- 1 orta boy pancar
- 2 sap kereviz
- 1 salatalık
- Çeyrek limon (kabuklu)
- 2-3 cm kök zencefil

Yeşilin 5 tonu (1)


elma

- 2 yeşil elma
- 6 sap kereviz
- 1 orta boy kara kabak
- Çeyrek limon (kabuklu)

Yeşilin 5 tonu (2)


rezene

- 2 yeşil elma
- 1 orta boy rezene
- Yarım bağ tere
- Çeyrek limon (kabuklu)
- 2-3 cm kök zencefil

Yeşilin 5 tonu (3)


- 2 yeşil elma
- 1 salatalık
- 10 sap kuşkonmaz
- 6 sap kereviz

Yeşilin 5 tonu (4)


- Yarım bağ tere
- 1 salatalık
- 1 küçük turp, havuç ve elma

Yeşilin 5 tonu (5)


ispanak

- 1 avuç ıspanak
- 1 küçük elma
- 1 küçük muz ya da çeyrek ananas
- Çeyrek limon (kabuklu)