Tüm annelerin Anneler Günü kutlu olsun! Hepimiz bizleri yetiştiren annelere minnettarız. O nedenle bu özel günü onlarla birlikte keyifli geçiriyoruz. Fakat her birinin sahip olduğu burca göre taşıdığı özelliklere bir göz atmak isterseniz bu yazıya mutlaka bir göz atın. Kendinizden çok şey bulacaksınız!

Koç
Bu burcun kadınları çocuklarını motive eden, güçlü kişilerdir. Mücadeleler karşısında yılmamanız gerektiğini size anneniz öğretir. Klasik anne-çocuk ilişkisinden daha çok aranızda arkadaşça bir ilişki kurabilirsiniz.

İkizler
Sosyal, dışa dönük bu kişiler, çocuklarının zihinsel gelişimi konusunda hassastır. Çocuklarının el becerilerini geliştirmesi için onu yüreklendirirler. Çocuğuyla her şeyi konuşabilen kişilerdir.

Aslan
Çocuğuna özgüven aşılayan, her durumda dik durmasını öğütleyen, gururun ne kadar önemli olduğunu aşılayan birer anne olurlar. Zaman zaman bencil bir anne olarak da algılanabilirler. Çocuğu için daima her şeyin her zaman en pahalısı, en iyisi, en gösterişlisi, en dikkat çekenini isterler.

Akrep
Akrep anneleri, güçlü, oldukça meraklı annelerdir. Çocuklarının hayatında olan biten her şeyi fazlasıyla merak ederler. Katı prensipleri olan ve bunlardan kolay kolay vazgeçmeyen kadınlardır.

Oğlak
Oğlak anneleri, güçlü, her zaman her sırrınızı paylaşabileceğiniz güvenilir ve sırları tutabilen kadınlardır. Yalnız sürekli yoğun ve ilgilenmesi gereken işleri olduğundan dolayı duygusal anlamda bağ kurmakta eksiklikleri olan bir anne haline dönüşebilir.

Boğa
Genellikle sahiplenici, koruyucu ve duygusal anlamda besleyici bir anne olur. Size sık sık bu dünyada maddi koşulların önemini özellikle vurgulayacaktır. Çabuk sinirlenmezler. Çocuklarına çok güzel öğretir. Güven aşılamakta ustadır.

Yengeç
Yengeç anneler, şefkatli, aşırı koruyucu, kollayıcı ve iyi lezzetli yemekler yapan kadınlardır. Çocuğunun duygusal gelişimine çok önem verir ve onun için endişelenmekten hiçbir zaman vazgeçmez. Çocuğu ne kadar büyürse büyüsün, ona sanki 5 yaşında çocukmuş gibi davranır. Çocuğuna, evine, ailesine bağlı ve köklere önem veren bir anne olur.

Başak
Başak burcundaki anneler, her an her şeye yetebilen, elinden her iş gelen, hamarat, becerikli kadınlardır. Mükemmeliyetçi olmaları zaman zaman sorun yaratabilir. Sürekli endişeli ve evhamlı bir ruh halinde olabilir.

Terazi
Sakin ve dingin anneler genelde bu burçtan çıkar. Hatta evde dengeleri en iyi şekilde koruyan kişidir. Huzur ve sakinlik onun için çok önemlidir. Yaşamında huzur ve uyumun bozulmaması için kendinden bile çoğu zaman ödün verebilir.

Yay
Hayattaki zorluklar karşısında ayakları üzerinde durabilirler. Yay anneleri, inançları kuvvetli, hayata bardağın dolu tarafından bakan ve iyimser kadınlardır. Çocuğuna her şeyden önce özgürlüğün ne kadar değerli olduğunu anlatırlar. Ona öncelikle hiçbir şey için özgürlüğünden vazgeçmemesi gerektiğini aşılayacaktır.

Kova
İletişim yetenekleri kuvvetli, sosyal, dışa dönük, hareketli ama duygusal anlamda mesafeli, sağı-solu pek belli olmayan kadınlardır. Aynı şekilde özgürlüğüne düşkün ve bir o kadar hümanisttir. Bu kadın çocuğuna da, hümanizmi, insan haklarının önemini aşılar.

Balık
Fedakar kadınlardır. Çocuğuna ilk önce merhamet duygusunu, yardım etmenin önemini öğretirken, yaratıcı taraflarını geliştirmesi konusunda da destek olurlar. Balık annesi özverilidir. Çocuğu için her türlü fedakarlığı yapmaya hazırdır.