Bugün 16.58’de Balık burcunda Halkalı Güneş Tutulması meydana gelecek. Güney Amerika’nın, Pasifik Okyanusu’nun, Antarktika’nın, Afrika’nın ve Atlantik Okyanusu’nun güneyinden izlenebilecek tutulma 1 dakika 18 saniye sürecek. Tutulmanın en güçlü etkilerini her ne kadar ilk 15 gün içinde hissedecek olsak da, toplam etkisi üç ay sürecek.

Balık sembolü neleri ifade eder?


Peki bu tutulmanın etkileri nasıl olacak? Bunu anlayabilmek için öncelikle astrolojide balık sembolünün neleri ifade ettiğini analiz etmek gerek. İçe dönük olmak, hayallere dalmak, kabuğumuza çekilmek, değişken koşullar, verimlilik, bilinç ile bilinçaltının kesişmesi, büyük bir fedakarlık, kurban olma, mistik konular, kabullenme,  merhamet, vicdan, gerçeklerden uzaklaşma, her türlü bağımlılıklar, hedeften şaşma, verilen sözlerin tutulmaması hayatınıza işleyecek sembollerin anahtar kelimeleri.

balik2

Hayat kalitenize dair değişiklikler


Tutulma zamanı,
- Özveride bulunduğunuz, fedakarlık yaptığınız konularda harekete geçeceksiniz.
- Yüklendiğiniz ve hayır diyemediğiniz sorumluluklara yönelik bir farkındalık yaşayabilirsiniz.
- Ruh ve beden sağlığınıza daha fazla odaklanmalısınız.

dans-kursu

- Duygusal anlamda sizi etkileyen hassasiyetler bu dönemde su yüzüne çıkabilir.
- Bir süre gündelik hayatın akışına kendinizi bırakıp, işlerinizi bitirmekte zorlanabilirsiniz.
- Koşulların her an değişebileceğini bilmeli, bu yüzden bir B planı hazırlamalısınız.
- Verilen sözlerin tutulması gecikebilir veya tutulmayabilir.
- Bilinçaltınızdaki konuları görünür hale getirerek onlar üzerinde çalışmalar yapmalısınız.
- Yaratıcı çalışmalar yapmak ve yeni hobiler edinmek için güzel zaman. Resim yapmak, dans etmek, resim veya dans kurslarına yazılmak için de uygun bir dönem.
- İnatçılık etmek yerine yaşamın tüm koşullarını kabul etmeniz gerek.

Astrolojide Neptün’e dair gerçekler


Tutulmada Neptün başrol oynayacak. Peki Neptün bireysel olarak neleri sembolize eder astrolojide? Mistik konuları, hayalperest olma halini, kurban-kurtarıcı ilişkisini, her şeye karşı duyarlı olma halini, rüyaları, aldanma ve aldatılma gibi temaları, bağımlılık yapan her türlü konuyu, yaratıcı olmayı, adanmayı, şefkatli, merhametli ve özverili olmayı, alınganlığı, unutkanlığı sembolize eder.

neptun

Aslında farkındaysanız, üç-aşağı beş yukarı balık burcu özellikleriyle uyumlu. Bu nedenle tutulmanın duble balık etkisi yaratacağını söylemek yanlış olmaz.

Türkiye açısından...


Türkiye’nin doğum haritası üzerinde bu tutulma 10. eve düşüyor. Bu ev politik astrolojiye göre cumhurbaşkanı veya başbakan, uluslararası alanda ülkenin onuru, şerefi, duruşu ve ülkenin ünlülerine işaret eder.

tr

Balık burcu sembolizminde yönünü şaşırmak, gerçeklerden uzaklaşmak, sözünde duramamak gibi negatif özellikler ön plandadır.

GÜVEN SORUNU

En iyi haliyle bütünleştirme, merhamet, vicdan gibi temaları barındırır. Fakat daha da önemlisi, tutulmada kaostan düzene geçmenin öğrenilmesi gerekir. Kurban psikozundan çıkıp, kendinize acımaktan vazgeçmelisiniz. Dinde aşırılık, her söylenene inanma, meydana gelen olayları analiz etmeden olduğu gibi kabul etme, kadere teslim olma, kandırılmaya ve uyuşturulmaya izin verme hallerinden acilen sıyrılmak gerek. Ülke yönetiminde gerçeklerden uzaklaşmak, karmaşaya düşmek, verilen bir sözün tutulmaması ve ardından gelebilecek sorunlara işaret etmekte. Yönetimde belirsizlik, karmaşa gibi temalar ön plana çıkabilir. Tutulma Neptün etkisiyle olacağından, ülke içinde siyasi belirsizlik, büyük bir kafa karışıklığı, ülkenin yönetimine ilişkin konularda adeta sisli bir yolda ilerleme hali, önümüzü çok görememe, birçok konuda büyük bir yanılgı içine düşmeye işaret etmekte. Cumhurbaşkanı’nın burcu da balık olduğundan, bu tutulma onun için de önemli. Bu iki ay sağlığına dikkat etmesi ve herkese güvenmemesi gerektiğine ve hayal kırıklığına işaret ediyor.

Yatırım için yanlış zaman


Neptün’ün aldatıcı haliyle başınıza gelen olayları net bir şekilde ele almanız zorlaşabilir. Neptün’ün olduğu alanda, sisli bir yolda yürümeye çalışmak demektir. Bu yüzden de bu süreçte uzun vadeli yatırımlar yapmak, girişimlerde bulunmak için pek de uygun bir süreç değil. Sadece gözünüzün önündeki olaylara odaklanmanız yerinde olur.

guven

Tutulmanın  dünyaya etkisi


- Tüketilebilir, kullanılabilir su kaynakları tutulmanın etkisi altında olacak.
- Büyük dolandırıcılık şebekelerine baskın yapılabilir.
- Mart sonu itibariyle dolar yeniden yükselebilir.
- Siyasetin istikrarsız olacağı ve güven sorunlarının yaşanacağı dönem.