Merhaba Arkadaşlar;
Venüs 7 Kasım tarihine kadar Terazi burcunda seyahat edecek. Bu harika bir haber! Biraz Venüs'ün kendi yönetmiş olduğu burçta seyahat edecek olması hem Terazi burcu semboliklerinin iyicil olarak çalışacağını hem de Venüs semboliklerinin iyicil olarak çalışacağına işaret eder. Şimdi bunlar ne demek, 7 Kasım tarihine kadar neler yapabilirsek fayda sağlayabiliriz, biraz bundan bahsedeyim…

Terazi burcu astrolojide denge, düzen, hak, hukuk, adalet, sanat, ortaklık, hakemlik, barışmak, evlilik, ortaklık, ilişki, estetik her türlü konu, kararsızlık, kibarlık, cömertlik, güzellik, romantizm, eşitlik, diplomasi, ilişki kurmak, tarafsız olmak ile sembolize edilir. Öncelikle yeni ilişkilere başlamak, ilişkilerdeki sorunları tespit edip çözmek, ilişkilerde dengeyi ve eşitliği yakalamak için harika bir dönem. Yine bu süreçte evlenmek, sözlenmek, nişanlanmak, aileleri tanıştırmak, kız istemek için de en güzel dönemlerden biridir. Hayatımızda uyum ve dengeyi yakalamak çok daha kolay olacaktır. Keza ilişki kurmakta aynı şekilde.

Yeni ortaklıklar kurmak, özellikle kadınlarla bir araya gelip iş yapmak, ortaklık kurmak için de en doğru zamandır. Yeni işlere girişecekse eğer, bu işler avukatlık ofisi açmak, değerli taşlarla ilgili işler, dükkanlar açmak, estetik ve güzellikle ilgili işlere girişmek, sanatla ilişkili işlere girişmek, tekstil ile ilgili işlere girişmek ve bu alanlarda ortaklıklar kurmak içinde harika bir dönemdir. Güzelleşmek, güzelleşmek için bıçak altına yatmak, kendimize yeni bir tarz yaratmak, yeni kıyafetler almak, stil belirlemek için de uygundur. Her türlü estetik konuyla içli dışlı olabilir, diyete başlayabilir, spora başlayabilirsiniz. Etrafınızı, çevrenizi düzenlemek, estetik olarak daha güzel bir hale getirmek için de uygundur.

Bencilce yaklaşımlar yerine, karşımızdakini daha düşünme odaklı oluruz. Empati kurarız, her türlü ilişkide adaletli davranmaya çalışırız. Bu dönem her türlü hak, hukuk, adalet işlerinde işlerimiz yolunda gider, ilahi adalet daha kolay tecelli eder. Sanatsal konularla daha içli dışlı oluruz. Belki de sanatın herhangi bir koluyla ilgili eğitime başlayabiliriz. Bu dönem tiyatro, konser, sergi…vb etkinliklere hayatımızda çok daha fazla yer verebiliriz. Bu süreçte kalp kırıklığı yaşadığımız kişilerle aramızı düzeltmek, küsleri barıştırmak, birbirinden hoşlanan kişiler arasında çöpçatanlık yapmak için de gökyüzü destekleyicidir. Daha kibar, daha sosyal, daha uyumlu, daha dengeli olacağımız, insanları kaybetmek yerine kazanmak için uğraşacağımız, kalp kazanacağımız bir süreç olacak. Özel ilişkilerimizde romantizm daha da artacaktır. Yeni başlayan ilişkiler çok daha romantik ve daha adil olacaktır. Genel olarak oldukça pozitif etkiler altında olacağız. Fakat Venüs/Uranüs etkileşiminin olduğu tarih aralığında biraz dikkatli olmakta yarar var. 1-7 Kasım arası özellikle ilişkilerle veya ortaklıklarla ilgili konularda ani çıkışlar, ani kararlar vermemeye özen göstermemiz gerek.

Türkiye açısından incelediğimizde ise Terazi burcu, Türkiye’nin 4.evine düşmektedir. 4. evde muhalefet, vatan toprakları ve halk demektir. Bu süreçte muhalefette kadınlar daha ön plana çıkacaktır. Türkiye’de kadınlarla ilgili konular, kadın hakları, kadın kadın temalı konular kadınların uğradıkları haksızlıklar, kadın sanatçılar daha ön planda olacaktır.

Sevgiler...
Dinçer GÜNER