Akdeniz’in Avrupa ile Afrika arasında kalan bir noktasında, küçük, sakin ve bir o kadar da heyecanlı bir adadayız bu hafta. Avrupa’nın ideal tatil rotalarından birisi olan bu küçücük adanın görünüşüne aldanmamanız gerekiyor, zira Malta tahmin ettiğinizden çok daha fazlasını sizlere sunuyor, tarihi sokakları, ada kültürü, harika sahilleri ve eşsiz şehir hayatıyla yaz aylarında geçireceğiniz en güzel birkaç gün ile sizi tarihte yolculuğa çıkartabilir, yeni şeyler keşfetmenizi sağlayabiliri ve sizi kendine aşık edebilir.

ebruuu

3 FARKLI ADADAN OLUŞUYOR


Malta, Gozo ve Comino adındaki üç farklı ada, ülkenin tamamını oluşturuyor ve bu ufak adaları gezmek her ne kadar çok vaktinizi almasa da, görecekleriniz karşısında sanki şehrin neredeyse yarısından azını keşfetmişsiniz gibi hissedeceksiniz.

s2

Ülkenin başkenti ünvanını da taşıyan Valetta sanki zamanda yolculuk yapmış gibi hissetmenize sebep olacak, neredeyse taş devrine uzanacak tarihi mirası ve Orta Çağ’dan kalma yapılarıyla, UNESCO dünya mirasına girmekle kalmayan şehir, bugün hâlâ görenleri büyülemeye devam ediyor.

s1


Daracık sokaklarda ilerler ve şehri keşfederken, dönemin en eski binalarını gördüğünüzde, büyüleneceksiniz.

s3

FİLM SETİNİ  ANDIRIYOR


Bu tarihi dokuyu keşfederken uğramanızı önerdiğim birkaç durak var. Bunlardan birincisi Büyük Üstatlar Sarayı. Şehrin tam ortasında yer alan bu saray, 1570 yılında yapılıyor ve bugün hâlâ şovalyelere ait kalıntıları içerisinde barındırıyor. Aynı şekilde bütün görkemiyle şehrin ortasında yükselen St. John Katedrali de ziyaret etmeniz için kapılarını size açıyor.

s5

Benzeri tarihi dokuları, gerçek olmayacak kadar büyülü bir şekilde koruyan bir diğer şehir, Malta’nın önemli şehirlerinden Mdina oluyor. Burası sanki bir film setindeymişsiniz ve Orta Çağ’ın en önemli yerindeymişsiniz gibi hissetmenize neden olacak. Öyle ki, dünyaca ünlü Game of Thrones dizisinin pek çok sahnesi bu tarihi bölgede çekiliyor.

s6

MALTA’YI KEŞFETMEKTEN ÇEKİNMEYİN


Tarihi dokuyu keşfettikten sonra Malta’nın eşsiz maviliklerinde huzura erişmek istiyorsanız, durağınız bir diğer ada olan Gozo olmalı. Burası adanın deyim yerindeyse mavi bölgesi olarak kabul görüyor. Eşsiz plajları, doğal güzellikleriyle Gozo, sizi kendine aşık edecek. Azure Window olarak bilinen kayalıklar bu bölgede bulunuyor ve doğal güzelliğiyle ziyaretçilerini kendine hayran bırakıyor. Mevsim ne olursa olsun oldukça rüzgarlı bir bölge olan Azure Window, yaklaşık 28 metre yüksekliğinde aşınmış kayalıklardan oluşuyor.

s7

Malta sadece eşsiz doğası ve tarihi dokusuyla değil, bir ada ülkesi olarak eşsiz yemekleriyle de biliniyor. Özellikle deniz mahsülleriyle eşsiz tabaklar hazırlayan restoranlar, lokal ve butik cafeler oldukça keyifli vakit geçirmenizi sağlıyor. Yaz aylarını sakin ve bir o kadar da keşif dolu geçirmek istiyorsanız Malta sizin için ideal durak, keşfetmekten çekinmeyin!