12

Bebeğinize mevsim meyveleri kullanarak ona sağlıklı kekler hazırlayabilirsiniz. Bu sayede hem bebeğiniz gün içerisinde ihtiyacı olan vitamini ve besin değerini meyvelerle sağlayacak, hem karnı doyacak hem de aşağıdaki pratik tarifler sayesinde mutfaktaki işleriniz tahmin ettiğinizden çok daha kolay hallolacak.

7

Elma püreli kek

Malzemeler:
- 2 bardak tam buğday unu
- 1 yemek kaşığı beyaz buğday unu
- 1 çay kaşığı tarçın
- 6 adet muz
- 1 bardak elma püresi
- Yarım bardak süt
Yapılışı: Fırınınızı 160 derecede ısıtın. Bir kabın içinde un, beyaz buğday ve tarçını iyice karıştırın. Farklı bir kapta da elma ve muz püresiyle sütü karıştırın. Daha sonra bu iki malzemeyi karıştırın. Karışımınızı kek kalıbına dökün ve fırına verin. 20 dakika pişirdikten sonra keki fırından çıkartın ve soğuyunca bebeğinize yedirin.

2

Ballı ve şeftalili kek

Malzemeler:
- 2.5 bardak tam buğday unu
- 3 bardak tuzsuz tereyağı
- 1 bardak organik bal
- 2 adet yumurta Ê 1 bardak süt
- 1 çay kaşığı tarçın ve muskat
- 2 adet şeftali
Yapılışı: Fırınınızı 165 derecede ısıtın. Bir kabın içerisinde tereyağı ve balı karıştırın. Bu karışımın içine iki yumurta kırın ve karıştırın. Kabuklarını soyduğunuz şeftalileri ve sütü bu karışıma ekleyin. Ayrı bir kapta un ve baharatları karıştırın ve ballı karışımla birleştirip kalıba dökün. Bir saat pişirin ve 10 dakika soğutup bebeğinize yedirin.