Teknelerin ve az da olsa feribotların durağı Şipan Adası’nda kendinizi bambaşka bir dünyadaymış gibi hissediyorsunuz. Bakirliğinden hiçbir şey kaybetmemiş ada, hanımeli kokusuyla adeta insanı büyülüyor…

1

Hırvatistan’a bağlı olan Şipan’a, Dubrovnik’ten kiralayacağınız ufak bir tekneyle gidebilirsiniz. Peki “Kod Marka adlı restoranın peşine adaya gitmeye değer mi?” derseniz, “Evet, değer”. Bu mekan, güzel yemek yiyebileceğiniz, sunumları ve lezzetiyle kendini geliştirmiş bir restoran…

3

Menüsü ise belli; soğuklar ve ara sıcaklar hazır ama balığın hangisi en tazeyse onu yiyorsunuz. Başta, kurutulmuş ton balığını, keçi peynirini yanında ançüezle yiyerek güzel bir başlangıç yapıyorsunuz... Deniz mahsullü risottonun keyifli olmasının sebebi pirinçten çok deniz mahsullerinin olması… Siz fazla doymadan da üzerinde zeytinyağı gezdirilmiş ızgara balığınız geliyor. Üstüne de Hırvatça ‘kolaç’ dedikleri keki ikram ediyorlar. Sadece o bölgeye özel beyaz şaraplarını da tatmanızı tavsiye ederim zira başka  bir yerde satılmıyor. Akvaryum gibi bir denizin üstünde, doğa ve güzel yemekler için bu adayı da listenize alın derim. Küçük bir restoran olduğu için rezervasyon yaptırmanızı öneririm…

5