Son dönem Türkiye’de beni en çok etkiyen yatırımlardan biri Caeli Hotel oldu. Haftalardır gitmeyi planladığım bağlara geçen hafta bir gece kalacak şekilde kendimi yolda buldum.  İstanbul’dan kara yoluyla dört saat mesafede Eceabat’a yola çıkıyoruz. Bir iş ancak gönlünüzü verirseniz bu kadar etkileyici olur. Yüz yetmiş hektar üzerine kurulu hatta dikeyde dünyanın en büyük bağları olarak kabul edilmekteymiş.

ebru-erberdi-sli

Otele vardığımızda heykel sanatçısı Seçkin Pirim’in ustalık eseri olarak adlandırdığı heykeli size adeta bağlarımıza hoş geldiniz diyor…Yirmi bir odalı otel odalarının numaraları yok tüm odaların adı dünyadaki üzümler…Benim odam Merlot…Tüm otel Türkiye’den ve dünyadan toplanmış çağdaş sanat eserleriyle donatılmış ve dekorasyonu ile birebir aile kendi ilgilenmiş.

img_5274

Son derece zamansız ve rahatlatıcı bir ortam sağlanmış. Bununla beraber üzüm konsepti ile işlettikleri SPA gerçekten size farklı deneyimler yaşatıyor.

Ama benim için asıl önemli olan tabii ki yediğim yemekler… Harika bir yer yaratabilirsiniz fakat yemek etkileyici değilse asla tesiste sürdürülebilir başarı sağlayamazsınız. Şef Hakan Açıl gerçekten bize harika yemekler hazırladı. Asıl beni etkileyen yemeklerin bahçeden bir saat önce toplanmış organik sebze ve meyvelerle pişirilmiş olmasıydı.

ebru-erberdi-ic-2

Günlük Saroz körfezinden gelen deniz levreği ve marine edilmiş oğlak beni en çok etkileyen yemeklerdi. Şef her sabah misafirlere akşam ne yemek istediklerini soruyor ve talepler doğrultusunda öğlen ve akşam için tadım menüleri oluşturuyor.

levrek-ic

Mevsiminde çıkan tüm meyvelerden reçeller yapılıyor ve diyabetler için bir çok reçelin şekersizi de yapılıyor. Tatlı tabaklarının hazırlanışı bile kendinizi gurme bir restoranda hissetmenizi sağlıyor.

Bağlar,otel,odalar,doğa hepsi bir arada ama gerçekten güzel yemekler ve eşleşmeler tatmak istiyorsanız Caeli Hotel size harika bir deneyim yaşatacak, haberiniz olsun…