Balkanların en yeni egzotik duraklarından birindeyiz bu hafta. Özellikle son zamanlarda büyük ilgi gören ve neredeyse Avrupa’nın yazlık en önemli duraklarından biri haline gelen Budva, Karadağ’ın incisi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor ve akvaryum mavisi denizi, tarih kokan sokaklarıyla yaz tatilinin son demlerinde mutlaka uğramanız gereken bir durak olarak karşınıza çıkıyor.

OLDUKÇA KÜÇÜK BiR ŞEHiR


e2

Karadağ’ın en güney noktalarından birisi olan Budva, Adriyatik Denizi’ne kıyısı olan, aslında oldukça küçük bir şehir. Yaklaşık 10 bin kişilik bir nüfusa sahip ama cazip yaz tatili duraklarından biri olarak ün salmasıyla, yazın nüfusu neredeyse yüz binlere ulaşıyor. Karadağ’ın en eski yerleşim yerlerinden birisi olan şehir, toplamda 17 farklı sahile ve deniz kenarını süsleyen farklı adalara sahip.

DARACIK SOKAKLARI VAR


e4

Budva’yı gezmeye, şehrin merkezi olarak bilinen Stari Grad, yani Old Town’dan başlamalısınız. Burası oldukça eski bir merkez, daracık sokakları var ve her şey ilk günkü gibi korunmuş. Venedik hakimiyeti altındayken yapılan binalar, sizi zamanda yolculuğa çıkartacak. Tarihi duvarlarla örülü bu bölgenin bir sürü kapısı var ve pek çok kapı eşsiz maviliklere ve şehrin marina bölgesine açılıyor. Şehre dair pek çok şey bu bölgede Old Town’da bulunuyor. Burada eşsiz yemekler yiyebilir, harika şaraplar içebilir ve eşsiz manzaranın tadını çıkartabilirsiniz.

MANZARAYA KARŞI YEMEK


e3

Buradan sonra yolunuz, Budva’nın en yüksek noktası olarak bilinen Citadel’e düşebilir. Old Town’un güneyinde yer alan tepe, şehrin güzelliklerini gördükten ve eşsiz plajlarında güneşlendikten sonra, gün batımının tadını çıkarmak için ideal durak. Dilerseniz burada manzaraya karşı yemek yiyebileceğiniz bir restoran da mevcut.

PLAJLARI HALKA AÇIK


e5

Bu güzellikleri sağlayan bir diğer durak, Budva’nın karaya bağlı bir adası olan Sveti Stefan. Önceden kara bağlantısı olmayan ada, daha sonra ünlü bir otel zinciri tarafından kiralanıyor ve bambaşka bir hal alıyor. Dünyaca ünlü pek çok ismin konakladığı adanın ne yazık ki içini eğer otelde kalmıyorsanız göremiyorsunuz ancak adanın etrafını süsleyen plajlar halka açık ve manzara paha biçilemez cinsten.

EŞSİZ BİR DOĞA


e6

Budva, gündüzleri cenneti ayağınıza sererken gün geceye döndükten sonra oldukça eğlenceli bir gece hayatı da sunuyor ve şehir deyim yerindeyse uyumuyor. Sakinlik ve eğlenceyi, doğa ve eşsiz manzarayla birleştirip tek bir seferde tüketmek istiyorsanız doğru adres Budva olacaktır.

e7