Kreşe başlayan bebeğinizin hangi gün hangi saatte ne yiyeceğini, iyi beslenip beslenmediğini mutlaka takip edin… Bu arada kreşin mutfak sorumlularına  önerilerde de bulunun. İşte minikler için hazırladığım 3 tarif… Önce siz deneyin, sonra da tavsiye edin… Şimdiden afiyet olsun…

buyuk_2

Bebeğinizin ilkokula başlamadan önce yanınızdan ilk defa uzun süreli ayrılacağı bir dönemde, onun beslenmesine çok dikkat etmelisiniz. Dolayısıyla seçtiğiniz kreşin menüsünü dikkatlice incelemenizi öneririm…

Orman meyveli, bademli ve yulaflı sütlaç


Ufak bir tencereye süt ve pirinci alarak kaynayana kadar orta ateşte pişirin. Aralıklı olarak karıştırarak 20 dakika pişirdikten sonra toz bademi ve vanilya tozunu ilave edin. Birkaç kez daha karıştırarak 15 dakika daha pişirin. Organik sızma zeytinyağını bir tavada ısıtıp yulafı ve bademi ekleyin. Hafif renk alana kadar kavurun. Sütlacı ılıkken kaselere paylaştırın. Üzerine kavrulmuş yulaf ve bademden serpiştirip yabanmersini ve ahududu ekleyerek bebeğinize servis edin.

orman-meyveli-ve-yulafli-s-copy

Tereyağlı kabak çorbası


tereyagli-kabak

Malzemeler 

- 1 kabak
- 2 patates
- 4 havuç
- 1 soğan
- 1 litre su (Haşlamaya)
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı dereotu

Yapılışı 

Kabağı ve diğer sebzeleri soyup suyun içine atarak işe başlayın. Hepsi haşlandıktan sonra tereyağı ve dere otunu ekleyip karıştırmaya başlayın. Bu kavurma işlemi bittikten sonra, karışımı blenderden geçirip porsiyonlara ayırın. Blenderdan geçirirken aralarında ufak ufak parçacıkların olması bebeğimizin yavaş yavaş tüm mamalara alışmasına yardımcı olacaktır. Sebzeler zaten haşlandığı için epey yumuşak olacaktır.

Sebzeli bulgur pilavlı domates dolması


Malzemeler 

- 8 adet salkım domates
- 1/2 su bardağı pilavlık bulgur
- 1.5 su bardağı ılık su
- 1/2 adet küçük soğan
- 1/2 adet havuç
- 1 adet bebek kabak
- 1/2 su bardağı bezelye
- 2 dal maydanoz
- 3 çorba kaşığı
- Zeytinyağı
- Tuz

Yapılışı


Bir kaşık zeytinyağını ısıtıp ince yemeklik doğranmış soğanları ekleyin. Bir iki dakika kavurup bulguru ilave edin. 1.5 su bardağı ılık su ve bir tutam tuz ekleyip kaynatın. Tencerenin kapağını kapatıp ocağı kısarak pişmeye bırakın. Bir kaşık zeytinyağını bir tavada, sırasıyla ufak küp doğranmış havuçları ve kabakları ekleyip pişirin. Bezelyeleri kaynar suda 5 dakika kadar haşlayıp süzün. Bulgur suyunu çekmeye yakın tüm sebzeleri tencereye ilave edip karıştırın. Bir iki dakika daha pişirip ocaktan alın. Ardından ince kıyılmış maydanoz ile kalan zeytinyağını ilave edip karıştırın. Domateslerin tepe kısımlarını bıçakla kesip içlerini tatlı kaşığı ile boşaltın. Hazırladığınız sebzeli bulgur pilavını domateslerin içlerine doldurun.