Doğu Avrupa’da, Avrupa’nın kapısı olarak kabul edilen bir şehirdeyiz bu hafta. Sırbistan’ın başkenti, kelimenin tam anlamıyla, adına yaraşır güzel şehir Belgrad, bu hafta ayak bastığımız toprak. Sırbistan’ın hem şehir, hem de gece hayatıyla ünlü bu şehri, sonbahar yüzünü göstermeden ziyaret edilebilecek ideal duraklardan birisi olarak karşımızda.

szt_seyehat_06_ebru

RENKLİ BİR ŞEHİR

Belgrad, Avrupa’nın kapısı olmakla sınırlı kalmıyor, şehir adım attığınız anda Avrupai mimarisi, eski ve yeninin buluştuğu nokta olarak sizi ağırlıyor. Bir yanda eski doku yaşatılırken, tarihe tanıklık eden binalar etrafınızı sararken, bir yanda genç, enerjik ve renkli bir şehir boylu boyunca uzanıyor. Tuna ve Saha nehirleri Belgrad’a hayat kaynağı olurken, şehri güzelleştirmeyi de ihmal etmiyor. Bu manzarayı tadarak şehri gezmeye başlarsanız, ne demek istediğimi çok iyi anlayacaksınız. Bu yüzden adım attığınız gibi soluğu Kalemegdan’da, şehrin en görkemli ve bilindik kalesinde alın. Bir yanda şehir manzarası, bir yanda boylu boyunca uzanan Tuna nehri, sizi büyüleyecek. Buradan ayrılıp şehir merkezine doğru yürüdüğünüz-
de şehrin en popüler caddesi olan Knez Mihailova karşınıza çıkacak.

e2

Özellikle vizesiz giriş serbestliği sayesinde Türkiye’nin en gözde turistik duraklarından birisi olan Belgrad, sizi bekliyor! Keşfetmek için harekete geçin.

HER ZAMAN CANLI VE EĞLENCELİ

Bu cadde birbirinden keyifli restoran ve cafeleriyle alışverişin atar damarı. Şehrin en işlek caddesi olarak burası her daim canlı ve eğlenceli. Bu cadde boyunca ilerlediğinizde karşınıza şehrin önemli meydanlarından birisi olan Taş Meydan çıkacak. İki büyük caddenin ortasında kalan bu meydan aynı zamanda şehrin önemli sembollerinden birisi olan St. Mark’s Katedrali’ne de ev sahipliği yapıyor. Eğer tarihe ve teknolojiye meraklıysanız, bu cadde boyunca ilerlerseniz karşınıza, şehrin ve hatta Sırbistan’ın en önemli isimlerinden birisi olan Nikola Tesla’nın müzesi çıkacak. Bu keyifli müzeyi, eğlenceli bir deneyim olarak mutlaka yaşamalısınız.

e3

BÖLGEYE HAYAT VERİYOR

Gün geceye doğru döndüğünde iki seçeneğiniz var. Birincisi, şehrin bohem ve kültür dolu bölgesi olarak bilinen Skadarlija’yı keşfetmek. Burası en yeni mekanlarla, restoranlarla ve gece klüpleriyle dolup taşıyor. Gece olduğunda tüm şehir sokaklara akın ediyor ve mekanlardan taşan kalabalık bu bölgeye hayat veriyor.

e4

Arnavut kaldırımların ve tarihi binaların arasında oldukça keyifli bir akşam geçirebilirsiniz. Gecenin ilerleyen saatlerinde ise Belgrad gece hayatını daha iyi ve yerinde deneyimlemek için şehrin nehir boyunca uzanan gece klüplerini gezebilirsiniz. Gece hayatı, Belgrad’ın en önemli geçim kaynaklarından birisidir.