Küçük ama bir o kadar da etkileyici bu Orta Avrupa durağı olan Bled, sonbaharı daha ılıman bir iklimde, sarının her türlü tonuna seyirci olmak isteyen ziyaretçiler için biçilmiş kaftan.

bled-ic

Sonbaharın gelişiyle, Avrupa en güzel haline bürünüyor ve hafta sonu kaçamakları, sonbaharın renklerini doyasıya çıkartmak isteyen gezginler tarafından, sıcak denizlere değil, Orta Avrupa’ya doğru rota değiştiriyor.

bled-ic-2

Bu değişikliği siz de yaşıyorsanız, Slovenya’nın eşsiz doğal güzelliğe sahip, Bled bölgesi, kapılarını turistler için aralıyor.

bled-ic-3


KALEYİ MUTLAKA GÖRÜN

Yerel hayatı keşfettikten ve keyfini çıkardıktan sonra, dağlarla çevrili bu eşsiz güzellikteki gölün üzerinden güneşin batışına tanıklık etmek isterseniz, Bled Kalesi’ni mutlaka ziyaret etmelisiniz.

kale-ic

FARKLI LEZZETLER

Şehrin kıyı kesiminden bineceğiniz teknelerle bu küçücük adaya ulaşabiliyorsunuz. Özellikle ziyaretçiler, bu kilisede dilenen dileklerin gerçekleştiğine ve kilisenin iyi şans getirdiğine inanarak buraya adım atıyor ve kilisenin çanını çalarak iyi şansın kendilerini de ziyaret etmesini umuyor. Bled Adası’ndan sonra şehrin içerisine geri dönebilir ve küçük, samimi sokaklarında lokal lezzetler, dükkanlar, cafe’ler görebilirsiniz. Küçük olmasına karşın turizm, Bled’in dünyanın pek çok yerinden farklı lezzeti ve deneyimi ayağınıza getirmesini sağlıyor.

bled-ic-4