Gazetenizin sahibi Burak Akbay, Mali İşler Müdürü Yonca Kaleli, İnternet Sorumlu Haber Müdürü Mediha Olgun ve İzmir muhabiri Gökmen Ulu hakkında, kısaca söylemek gerekirse “FETÖCÜLÜK” yaptıkları iddiasıyla soruşturma açıldı. Mediha Hanım ve Gökmen Bey gözaltına alındı. İsnat edilen suçları yaklaşık bir yıl önce işlemişler. Hukuki tabirler kullanmak kadar gerçeği gizlemeye yarayan başka bir konuşma tarzı olamaz. Onun için ben o bataklığa girmeyeceğim. Herkesin üzerinde mutabık kaldığı tabirle bu bir “algı” operasyonudur diyeceğim.

GEŞTALT PSİKOLOJİSİ

“Geştalt” Almanca “şekil/biçim” daha sanatsal bir değişle “leke” demektir. Herhangi bir şekil, birçok küçük parçadan, çizgiden, yazıdan veya renkten meydana gelebilir. Bir şekle uzaktan bakan göz, bu ayrıntıları seçemez. Kelimeleri okuyamaz. Sadece bir “geştalt” (leke) görür. Gördüğü bu “leke” (geştalt) kişinin zihninde bir izlenim yaratır. Bir çağrışım yapar. İşte bu istenilen izlenim veya çağrışımı yaratmaya yarayan eylemlere “algı operasyonu” denir. Siyasi reklam yani propaganda da kullanılan slogan, kılık, kıyafet, resim, renk, flama, haber, türkü veya marşın ne olduğu, söylenenlerin yazılanların doğru olup olmadığı hiç önemi değildir. Propagandada önemli olan, bakanın, duyanın bundan ne algıladığıdır. Geştalt psikologları buna “bütün, parçaların toplamından farklıdır” der.

SÖZCÜ MANİFESTOSUNA SADIK KALMIŞTIR

SÖZCÜ, AKP karşıtlarının sözcüsüdür. Bu ülkede AKP karşıtları olduğu sürece ki, ebediyen olacaktır; onların bir veya birkaç sözcüsünün olması da o kadar doğaldır. Hatta lüzumludur. Bu gazetenin manifestosunda “yükümüz muhalefettir” yazar. SÖZCÜ’nün sözcülüğünü yaptığı kitlelere verdiği söz de budur. SÖZCÜ’nün muhalefeti abartılıdır. İçeriği “çok acılı Adana kebap” gibidir. Seveni çoktur. Bunu dahi yeteri kadar acılı bulmayanlar vardır. SÖZCÜ kimseyi kandırmamıştır. Saman altından su yürütmemiştir. Olduğu gibi görünmüş, göründüğü gibi olmuştur.

AKP’NİN SÖZCÜ’YE DOKUNMAMASI ÇOK AKILLILIKTI

Tanıdık tanımadık vatandaşlar bana soruyordu. Yahu bu kadar muhalefet yapıyorsunuz, SÖZCÜ’ye niçin dokunmuyorlar? Ben de diyordum ki: “AKP o kadar akılsız değil. Türkiye’de basın özgürlüğü yok diyenlere, işte bakın SÖZCÜ var, daha ne kadar özgürlük olsun ki? diye cevap vermek için bu gazeteye ilişmiyorlar” diyordum. Ya ben yanıldım ya da birileri AKP’yi yine yanılttı. “SÖZCÜ’yü susturalım herkesin ödünü kopartırız” diye kandırdılar. Bunu yaparsanız, herkeste şafak atar her gazetede mutlaka bir gün sabah olur mu dediler acaba?
SON SÖZ: Korku
arttıkça, akıl baştan gider