Cumhurbaşkanlığı; “İtibardan tasarruf olmaz” derken, Başbakan Yıldırım, “Şaşaa, debdebe dönemi artık bitiyor” diyebiliyor.
İhtişam ve şaşaada, debdebe ve dâratta Nemrud’u, Firavun’u, Neron’u geride bırakanlar sanki vatandaşmış gibi söylüyor. En azından yaşanan şaşaayı, debdebeyi kabul ediyor.

*  *  *

Sahi, Başbakanlık’tan bakınca vatandaş debdebeli bir hayat yaşıyormuş gibi mi görünüyor?
Vatandaşa açıklanacak bir şey yok... Harcarken vatandaşa mı soruluyordu da, kısarken haber veriliyor. “İsteseniz de istemeseniz de bu olacak” diyorlar. Oluyor!
Millet, havalar sıcak gitsin, kış geç gelsin de doğalgaz ödemeyelim diye her gün dua ediyor. İktidar, tasarruf yapacağız diyerek yaz saatinde inat edip çocuğu, çoluğu gece karanlığında yollara düşürüyor.

*  *  *

Tasarruf deyince Mercedes makam aracından inip Renault Clio’ya bineceğini düşünmesin kimse... Sırtlarını devlete dayamışlar, çakarlı Audi’ler ile ortalıkta dolaşıp duruyorlar.
Oysa devletin kendi kazancı yoktur. Vatandaşından aldığı vergilerle faaliyetlerini sürdürür. Ayda 1404 liraya çalışan insanlardan toplanan paralarla, vergilerle ödeniyor bu giderler...
Para bittikten sonra istese de debdebe ve şaşaa yapamayacaklar. Onlar da vergiye zam yapıp duruyorlar. İtibarda tasarruf olmaz neticede...

*  *  *

Dünyada zerre kadar itibarı olmayan Hollanda Başbakanı, Kral ile yapacağı görüşmesine bisikletle giderken, bizim Cumhurbaşkanlığı’nın araç filosundaki taşıt sayısı 268’den 306’ya çıkarılıyor.
Bildiğin kervan düzüyor. O kadar araçla başka ne yapılır ki? Sadece Motorlu Taşıtlar Vergisi ile küçük bir ülke doyar! Sarayın benzin masrafı 4 milyon 330 bin lira kadar...

*  *  *

Türkiye gibi adı sıkça terörle ile anılan Müslüman bir ülkeye, Katolik âleminin ruhani lideri Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus geldi.
Adam İstanbul’da makam otomobili olarak Renault Symbol istedi. Zaten kendisi Vatikan’da Fiat Albea marka otomobil kullanıyordu. Herhalde kimse Vatikan’ın parasının olmadığını söyleyemez.
Ölürse şehit olarak makamların en yücesine yükselecek Diyanet İşleri Başkanı korunmak için zırhlı Mercedes kullanıyor.
Ne diyeyim, adamlar eğlenmeyi biliyor!