Türkiye’nin en büyük eksikliklerinden biri neydi? Hiç şüphesiz golf sahalarının yetersiz olması! Golf, kültürümüzün ayrılmaz bir parçası... Türkiye’nin kanayan yarası...
Neyse ki bu konuda çalışmalar sürüyor. Umutlar Samsun’dan yeşeriyor.
Bırakın Cumhuriyet tarihinde yapılmayanların yapılmasını, adamlar dünya tarihinde yapılmayanı yaptılar! Samsun’da denizi doldurup 300 dönümlük alana 9 delikli golf sahası açtılar. Samsun halkının acil ve elzem ihtiyacını karşıladılar. Denizi doldurup oluşturulan dünyanın tek golf sahası... Muhtemelen bir ikincisi de olmayacak! Kim denizi doldurup golf sahası yapar ki?

* * *

Ayrıca kamu tarafından yapılan ilk golf sahası... Belediye neden golf sahası açsın ki? İyi, güzel ama açarken ufak bir ayrıntıyı da gözden kaçırdılar. Profesyonel golf 18 delikli sahada oynanırken, 9 delikli golf sahasında takdir edersiniz ki ancak çoluk çocuk oynar.
Zira şimdi dolgu alanını 650 dönüme çıkarıp, gelecek yıl sahayı 18 delikli olarak hizmete açacaklar. Sanırım Samsun halkı, ellerinde golf sopaları, sabırsızlıkla bekliyordur bu anı...
Büyükşehir çalışıyor... Taşocaklarından her gün kamyonlarla getirilen dev kayalar denize dökülüp dolgu alanı büyütülüyor.

* * *

Saha için Amerikalı bir firmadan müşavirlik hizmeti alınıyor. Sahanın içindeki dereleri, vadileri, kumsalları Amerikalı mimar yapıyor. Tepeleri de Amerika’dan getirilen dozer operatörleri şekillendiriyor.
Şahsen golf sahası olmayan bir şehir düşünemiyorum. Memleketin yarısı golf oynuyordu, diğer yarısı oynayacak saha bulamıyordu.
Maliyetinin ne kadar olduğunu bilmediğimiz bu golf sahasının açılması gayet iyi oldu!
Belediye bir de kadrolu dalgıç tutup denize düşen topları toplarsa büyük bir sorunun daha üstesinden gelmiş olur. Hiç değilse bir kişi daha işsizlikten kurtulur. Çok da yorulmayacak. Samsun dediğin hep yağmur, deniz kenarı hep rüzgâr... Yağmurda, rüzgârda golf mü oynanır?

* * *

Gerçi Samsun 19 Mayıs Üniversitesi civarında onlarca golf sahası yapacak kadar müsait alan vardı ama oraya kamyonlarla kaya taşımaya, dolgu yapmaya gerek yoktu. Taş mı yesin kamyoncular?
İnşallah golf sahasının sonu, Samsun atletizm ısınma pisti gibi olmaz. İşitme engelliler olimpiyatları için yapılan 1.1 milyon lira maliyetli pist, olimpiyatlar biter bitmez “Arkeoloji ve Etnografya Müzesi” yapılmak üzere apar topar yıkılmıştı.
İlginçtir 1981 yılından beri  Samsun’da fuar alanı içinde Arkeoloji-Etnografya Müzesi var. Demek talebe yetmemiş, ikincisi açılıyor. Belediye yıkıp yapmaya doyamıyor.
Sıra denizi doldurup Bartın’a beyzbol, Kastamonu’ya da kriket sahası yapmaya geldi. Yalnız oralara da dalgıç gerekecek. Benden söylemesi.