Cumhurbaşkanlığı Marmaris Okluk koyuna yazlık saray yaptırıyormuş. Uydu resmi falan koymuşlar. 300 odalı olacakmış.
Bir kere ona “saray” denmez! Sayfiye denir. Yazlık külliye denir. Selamlık, imarethane, bazilika falan da denir. “Saray” denmez! Halk orayı “saray” olarak algılarsa maazallah tepki falan gösterir.
Güzel kardeşim sen koy adını “yazlık saray”. Kimsenin tepki falan göstereceği yok. Sonuçta yol yaptın, köprü yaptın. Senden önce bu millet boğazdan yüzerek karşıya geçiyordu. Yol görmemişti. Kim ne diyecek?

* * *

İşin ilginci ben bu haberi yılın başından beri biliyordum. Sadece ayrıntılarını bilmiyordum. Bu kadar ilgi çekeceğini bilsem aylar önce bahsederdim.
Kısmet av köşkü veya bağ evine artık... Onları duyar duymaz yazacağım.
İtiraz edenlere soruyorum, koskoca cumhurbaşkanımız Suriyelilerle birlikte halk plajında mı girsin denize?
Ayrıca kendine mi yapıyor? Cumhurbaşkanlığına yapılıyor. Kim cumhurbaşkanı olursa o kalacak! Tapulu malı falan da değil hani... Millete hizmet için yapılıyor!
Tamam, etrafı 4 metre yüksekliğinde duvarlarla örülüyor ama yine de milletin demokrasi yazlığı orası...

* * *

Benim takıldığım nokta; Şimdi bu sayfiye yerine 170 metre uzunluğunda yatların yanaşabileceği iki iskelesi olan liman da yapılıyormuş. Kıyı yapıları için gerekli olacak usturmaça, babalar ve merdivenleri içerecekmiş. Kıyı yapılarının genişliği artırılabilecekmiş.
İyi, güzel de dünyada 170 metreden uzun sadece bir adet yat var. İkincisi yok! Açıklamada “yatlar” yazınca insanın aklına “acaba ikincisi yolda mı?” sorusu gelmiyor değil!
Doların düşmesine rağmen artırılan benzinin vergisinden toplanan para nereye gidecek ki başka?

* * *

Nitekim dünyanın tek 170 metreden büyük yatı Halife bin Zaid el-Nehyan’ın... Kendisi Abu Dabi Emiri ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin şimdiki devlet başkanı... Aramız Katar nedeniyle limoni... Bu aralar bize gelmez!
Katar Şeyhi’nin yatı ise sadece 133 metre...
Anladığımız kadarıyla yapılan liman aramızın düzelmesini bekleyecek ya da kuru yük gemileri falan yanaşacak. Yoksa yazlığa neden o kadar çok para harcanıp devasa yat limanı yapılsın ki? İsraf dinimizce yasaklanmadı mı?
Kuvvetle muhtemel yine Almanları kıskandıracağız... Bakalım dünya devi olmamızı istemeyenler Cumhurbaşkanlığı’nın yeni devasa yazlığını görünce ne diyecekler? Bu sefer kesin çatlayacaklar!