Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi önemli açıklamalarda bulundu. Normal bir ülkede ekonomi bakanı ne ile ilgili açıklamalarda bulunur?
Açıklamalara bakıp sonra bir daha konuşalım. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’u hedefine alıp konuştu ekonomi bakanı...
“Gurur duyduğumuz ecdadımızın bir Türkiye’yi inşa edeceğiz” dedi. Düşük Türkçesi ile sanıyorum bir şeylerden gurur duyduğunu anlatmaya çalıştı.

*  *  *

“Tüm algı operasyonlarına rağmen, yedi düvele karşı verdiğimiz mücadele, bütün algı operasyonları ile mücadele, Türkiye’ye karşı gerek fiziki gerek her türlü ihanet çemberlerine karşı mücadele, Recep Tayyip Erdoğan’ın seninle konuşmasının lütuf olduğunu unutma” da dedi Fransa Cumhurbaşkanına... Anladığım kadarıyla kendince bir mağduriyet sebebi buldu... Yedi düvel, algı operasyonları, gerek fiziki gerek ihanet çemberi... Nedir acaba Fransızca çevirisi?

*  *  *

Sonrasında cümlesini çok beğenmiş olacak ki tekrar etti; “Yedi düvel ile mücadele Türkiye’nin her ihanet çemberleri ile mücadele birde böyle terbiye sınırlarını zorlayanlarla berberle onlara katlanmak gibi aziz görevi yerine getiren Cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun, Allah sabır versin” dedi.
Şöyle söyleyeyim, en az on kaynaktan kontrol ettim, hepsinde “berberle” diyor. Bir ekonomi bakanının berberle ne alıp veremediği olabilir ki?
Peki, onlara katlanmak gibi aziz bir görevi var mı Cumhurbaşkanı’nın? Ekonomi Bakanı’ndan iyi bilecek değilim. Varmış!

*  *  *

“Bizler sabretmekle zorlanırken, o sabrediyor. Bir gün gelecek hatıralarını anlatırken Recep Tayyip Erdoğan’la konuşmuştum diye böbürlenerek anlatacaksın o günleri de unutma” deyip Türkçeyi katlettiği konuşmasını bitirdi. Hadi kolaysa çevir hepsini Fransızcaya!
Yahu daha geçen gün Cumhurbaşkanı çıktı; “Burada raconu ben keserim” demedi mi? Nesini anlamamış Ekonomi Bakanı? Angajman kurallarını mı uygulamış kafasına göre?
Yine bakmayın siz, şahsen Ekonomi Bakanı’nın racon kesmesini Dışişleri Bakanına yeğlerim. Dışişleri Bakanı, Hollanda Başbakanı’na; “Sen ne lalesisin?” deyip bildiğiniz ağır küfür etmişti!

*  *  *

Son tahlilde ekonomi bakanının işi neymiş? Yerli yabancı ayrımı yapmadan bilezik gibi laf geçirmekmiş. “Senin yapacağın gider, ancak benim hoşuma gider” deyip ayar vermekmiş. Atarlanıp posta koymakmış.
Ekonomi mi? Ne yapacaksın ekonomiyi? Onu Cumhurbaşkanı’nın beş ekonomi baş danışmanı hallediyor zaten. Bakanlık süs olsun diye var!
Önemli not: Fransa’yı protesto etmek için renault, citroen ve peugeot dışındaki otomobilleri yakmayın.