Bakanımızı sınır dışı edip ülkeden kovdular ama referandum bitti Hollanda unutuldu. Oysa diplomatik skandala karşı ekonomik yaptırım uygulayacaktık daha... Öyle söylediydiler!
Yoksa bütün yaptırımımız onca patırtı gürültüden sonra birkaç geri zekâlıya Rusya’nın almadığı portakalı bıçaklatmaktan mı ibaretti?
Böylesi bir kriz herhalde referandumda fazla oy almak için çıkmamıştır. Yoksa çıkmış mıdır? Neyse ki derslerini sandıkta verdik. Hollanda’da yaşayan Türklerin yüzde 71’i “evet” bastı. Bittabi bize böylesine aşağılıkça davranan ülkeyi terk edip demokrasinin beşiği anavatanlarına koşup geri dönerler.
Hayret valla hiç de öyle durup dururken kriz çıkartan bir ülke değilizdir. Bakın Yunanlılar adalarımızı işgal etti, hiç gıkımız çıkıyor mu?
Hollanda dediğin yüzölçümü Konya kadar olan 17 milyon nüfuslu ülke, koskoca Türkiye ile başa çıkabilir mi?

Hollanda:5 Kıskanılan Güç:1

Karşılaştıralım, görelim, bilelim, öğrenelim; Türkiye 80 milyon nüfuslu ve Hollanda’nın 7 katı tarım alanına sahip...…Hollanda deyince de tabii ki bütün ülke tarladan oluşmuyor.
Yine de Hollanda’nın geçen yıl yaptığı sadece tarım ihracatı 100 milyar doların üzerinde... Kıskanılan Güç Türkiye’nin geçen yıl yaptığı tarım ihracatı ise yaklaşık 18 milyar dolarla bunun beşte birinden de az.
Bu kadar ihracat yapabilmek için bizde tarım sektörünün kullandığı kredi 73 milyar lira... Çiftçi bu parayı nasıl geri ödeyecekse artık!
Bize özel üretimlerimiz söz konusu… Fındık, incir, kayısı, kiraz, haşhaş, kuru üzüm ve ayva üretiminde dünya lideriyiz, iyi güzel... Ayrıca, zeytin, mısır, elma ceviz, şam fıstığı, vişne, yaş üzüm gibi birçok ürünün üretiminde dünyanın ilk 5 ülkesi arasındayız. Gayet iyi... Peki, para nerede? Niye çiftçi sürünüyor?

Acı ama gerçek!

Bugün Türkiye’de tarımla uğraşan nüfusun üçte ikisinden fazlasının yıllık geliri 2 bin doları bile bulmuyor. Yoksullaşan çiftçiler giderek tarımdan kopuyor; köyler, tarlalar, meralar boş kalıyor.
Hâlbuki 2006 yılında çıkarılan Tarım Kanununa göre milli gelirin en az yüzde 1’inin tarımsal desteklemeye ayrılması gerekiyordu. Mühür de basılmıştı! Ne oldu? İç edildi...… Kanun tarıma 132 milyar TL destek ödenmesi gerekiyordu. Şu ana kadar ödenen 65 milyar lira...…
Acı ama gerçek! Kırmızıbiberi bile Çin’den ithal ediyoruz. Türkiye 126 ülkeden sebze ve meyve ithal ediyor. Dünyada kaç ülke var ki zaten? Hadi bana 126 ülke adı say desen, sayamazsın. Biz araştırıp bulup tarım ithalatı yapıyoruz. Başarıdır!
Dost ve müttefik Rusya bizim domateslere bile ambargo koyarken, her türlü kötülüğün ilk adresi İsrail, Türkiye’den ithal edilecek domatese vergiyi kaldırdı.
Biz mi dünyayı okuyamıyoruz, dünya Kıskanılan Güç Türkiye ile dalga mı geçiyor?