2009 yılında, AKUT gönüllülerini spora teşvik etmek, herkes için sağlıklı yaşamı desteklemek, genç sporculara imkân yaratmak ve Milli Takıma sporcu yetiştirmek gibi hedeflerle AKUT Spor Kulübünü kurduk.

111-4

SPOR HAYATTIR

Her yaştan herkesi spora davet ediyoruz. Sağlıklı bir yaşam sürmek için spor olmazsa olmazdır. Vücudun organik direncini artırır, bütün metabolizmanın, sistemlerin ve organların fizyolojik kapasitesini geliştirir ve korur.

ant-kuhtai-ozlem-carikcioglu

Yalnızca bedensel olarak değil psikolojik olarak da kişiyi daha dirençli ve güçlü kılar. Düzenli ve bilinçli spor yapanların, günlük hayatlarındaki moral ve motivasyonları, strese dayanıklılıkları daha yüksektir.

img_1671%2021

ALTYAPIYA YATIRIM

80 milyonluk koca Türkiye’nin dört bir yanında, ellerinden tutulsa çok başarılı olma potansiyeli olan sporcular, sporcu adayları olduğunu biliyoruz. Bu çocukları bulup çıkarmak ve ülkemize kazandırmak istiyoruz. Altyapıya daha çok eğilerek ve bu yönde kaynak bulmaya çalışarak, sosyal sorumluluk bilinciyle, AKUT kültürü ve değerleriyle Türkiye, Avrupa ve Dünya şampiyonları yetiştirmek istiyoruz.

img_3657

DÜNYADA BEDEN EĞİTİMİNİ MECBURİ KILAN İLK DEVLET ADAMI

Pek bilinmez ama, çağını aşan lider Atatürk, dünyada beden eğitimini ülkesinde mecburi kılan ilk devlet adamıdır.

5

Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim... Sağlam kafa, sağlam vücutta bulunur... Ben Türk gençliğinin spor yaparak güçlü olmasını isterim... Türk gençliği, sağlıklı yetişip spor yaparsa, ulusumuzun geleceği güvence altındadır... Bir milletin sporda gösterdiği azim onun geleceğini yükseltir… Esas olan, bütün her yaştaki Türkler için beden eğitimini sağlamaktır... gibi sözleriyle ve kurduğu spor kurumlarıyla, gençliğin sağlıklı - güçlü yetişmesi ve milletin güvencesi için sporu yaşamsal derecede önemsemiştir.

3

11 BRANŞTA AKTİF SPOR YAPIYORUZ

Bugüne dek 700’ü aşkın sporcu ve 60’ı aşkın Milli Sporcu yetiştiren, 500’ün üzerinde kupa ve madalya kazanan AKUT Spor Kulübü bünyesinde Atletizm, Dağcılık, Kar Sporları (Kayak ve Snowboard), Motosiklet, Bisiklet, Oryantiring, Su altı, Kiteboard, Geleneksel Türk Okçuluğu ve Futbol branşlarında aktif spor yapıyoruz.

tux_6568

Bazılarında sporu geniş kitlelere yaymak ve sağlıklı, mutlu nesiller ve sürdürülebilir yaşam için, bazılarında da yarışmak ve kazanmak için çalışıyoruz.

dsc_0871

AKUT SPOR KULÜBÜ’NE DESTEĞE DAVET

AKUT’la birlikte, bu başarıları çoğaltmak, gururunu hep birlikte yaşamak ve ülkemizin çeşitli spor branşlarında gelişmesine katkıda bulunmak isteyen herkesi, AKUT Spor Kulübü’ne destek olmaya davet ediyoruz. Gönüllülük ve karşılıksız yardımseverlik ilkeleriyle çalışan bir sivil toplum kuruluşu olarak, sporda da ülkemize hizmetlerimizde ilgili, duyarlı kişi ve kurumları yanımızda görmek, birlikte çok daha başarılı ve sürdürülebilir sonuçlar elde etmek ve ülkemizi sporda da layık
olduğu yerlere yüceltmek istiyoruz.

AKUT, SPORDA DA ATATÜRK’ÜN İZİNDE

Dünya Şampiyonu güreşçimiz Kurtdereli Mehmet Pehlivan’a, başarılarının sırrı sorulduğunda söylediği; Güreşirken, bütün Türk Milleti’ni arkamda hisseder ve onun şerefini korumak için her şeyi yapardım. Ve sanki bütün Türk Milleti’nin kuvvetinin arkamdan dayandığını hissederdim, sözünden Atatürk çok etkilenir. Her boy ölçüşmede, arkalarında Türk Milleti’nin bulunduğunu ve Türk Milleti’nin şerefini düşünmelerini, Türk sporcularına meslek düsturu olarak tavsiye eder. Bu asil düşünce, üzerinde Türk Bayrağı’nı en büyük gururla taşıyan, amatör ya da profesyonel seviyede spor yapan, yarışan, mücadele eden, her yaştan bütün AKUT sporcularına ilham vermeye bugün de devam ediyor.

OLİMPİYATLARDA BİR AKUT SPORCUSU

AKUT’un çeşitli branşlarda pek çok Bölge ve Türkiye Şampiyonluğu’nun yanı sıra, motosiklet branşında, bizi çok gururlandıran bir Avrupa Şampiyonluğumuz da var. AKUT Spor Kulübü’nü kurarken en büyük hayalimiz, bir gün Olimpiyatlara AKUT’lu bir sporcu yollamaktı ve artık bu hedefimize çok yaklaşmış durumdayız.

turkiye-pist-sampiyonasi-2

Güney Kore’de düzenlenecek olan PyeongChang 2018 Kış Olimpiyat Oyunları’na katılmak üzere oluşturulan Milli Takımda, AKUT Kar Sporları’ndan iki kadın sporcumuzdan biri, puanlarına göre Alp Disiplini Kayak branşında Türkiye’yi temsil edecek.