Alanlarında üstün başarı elde etmiş ve Türk Milleti’nin kabiliyetlerini dünyaya en iyi şekilde göstermiş, bayrağımızı göndere çekmiş, İstiklal Marşı’mızı dinletmiş elit sporcularımızın onurlandırılması, yalnızca onları ödüllendirmek için değil, aynı zamanda arkadan gelecek yeni yetenekleri, yeni elit sporcu adaylarını da motive etmek ve yaptıkları spora daha sıkı sarılmalarını sağlamak içindir de.

3

MUSTAFA KOÇ’UN  EN BÜYÜK HAYALİ


Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Mustafa V. Koç Spor Ödülü Jüri Başkanı, Mustafa’nın değerli eşi Caroline N. Koç, amaçlarını; kendisi gibi spora tutkusu ve yeteneği olan gençleri desteklemek ve Mustafa’nın karakterinin önemli bir parçası olan sportmenliği ve etik değerleri teşvik etmek olarak açıkladı.
1

Mustafa’nın, sporun birleştirici gücüne inandığını, dostluğu ve dayanışmayı geliştirmesini çok önemsediğini, sadece kazanmak için yarışmadığını, sportmenlik değerlerini başarının önünde tuttuğunu, Fair Play, centilmenlik, zarafet, rakibine, izleyiciye ve oyunun kendisine saygı, evrensel etik değerlere bağlılık, başkalarıyla değil kendinle yarışmak, hiçbir koşulda pes etmemek, hep daha iyisini hedeflemek anlayışının, Mustafa’yı Mustafa yapan değerler olduğunu vurguladı.

5

En büyük hayalinin de; Türkiye’den uluslararası sporcular çıkması ve yeteneği olan gençleri teşvik etmek olduğu ve bu amaçla, henüz hayattayken bu ödülün temellerini bizzat kendisinin attığını söyledi.

MUSTAFA V. KOÇ SPOR ÖDÜLÜ


Geçen hafta, pozitif karakterine Türkiye’nin her zaman sempati duyduğu ve 21 Ocak 2016’da beklenmedik bir zamanda aramızdan ayrıldığında da ona olan sevgisini etkileyici bir şekilde gösterdiği, değerli Mustafa Koç’un anısına düzenlenen spor ödülü, adına yaraşır bir geceyle sahiplerini buldu. Mustafa V. Koç Spor Ödülü’nün ilk sahipleri; Olimpiyat ve Dünya Şampiyonu Milli Güreşçimiz Taha Akgül ile Paralimpik Oyunlar ve Dünya Şampiyonu Milli Okçumuz Gizem Girişmen oldu.

6

OLİMPİK DEĞERLERE KATKI


Başarılı ve vizyoner iş insanı kimliğinin yanı sıra, gerek sporcu ve yönetici, gerekse de destekçi olarak Türk sporuna büyük katkılarda bulunmuş Mustafa Koç’un, sporun pek çok alanına sağladığı katkılar, spor tutkusu, sportmenlik anlayışı ve bu alandaki vizyonu, Koç Holding ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi işbirliğiyle; “Mustafa V. Koç Spor Ödülü”nde bir araya geldi. Olimpik Değerlere Katkı temasıyla hayata geçen Mustafa V. Koç Spor Ödülü’nün ilkine, 98 aday arasından Seçici Kurul ve Jüri değerlendirmesi sonucunda finale kalan iki aday layık görüldü.

7

MUSTAFA KOÇ BENİM DE SPONSORUM OLDU


Spora ve sporcuya her türlü desteği veren, gerçek bir sportmen sporcu sevgili Mustafa Koç’un, benim de sponsorum olduğunu, kendisini andığımız bu yazı vesilesiyle paylaşmak isterim.

8

Yüksek irtifa dağcılığı kariyerimde 5 tane 8000’lik zirvem var; 2 kere Everest, K2, Lhotse ve Cho Oyu dağları. Bir de, o talihsiz sezonda hiç kimsenin çıkamadığı, biri benim ekip arkadaşım olmak üzere, iki dağcının hayatını kaybettiği Manaslu Dağı denemem var.

9

Everest’ten sonra K2’den önce, 1998 yılında, Manaslu Dağı tırmanışımın sponsoru Mustafa Koç’un yönlendirmesiyle Demirdöküm olmuştu. Kendisine ofisinde hedefimi anlattığımda yakından ilgilenmiş ve desteğini esirgememişti.

TAHA AKGÜL


22 Kasım 1990’da Sivas’ta doğan serbest güreşçimiz Taha Akgül, ilk büyük başarısına, 2012 yılında 120 kiloda Avrupa Şampiyonu olarak ulaşır. 2014 yılında bu kez 125 kiloda hem Avrupa hem Dünya Şampiyonluğunu ülkemize kazandırır. 2015 yılında hem Avrupa Oyunları’nda Altın Madalya’yı alır hem de 2. Dünya Şampiyonluğunu. 27 yıllık yaşamına 5 Avrupa ve 2 Dünya Şampiyonluğu sığdırır ki, burada kalmayacağı ve daha nice başarıları ülkemize kazandıracağını, hepimizi gururlandırmaya devam edeceğini rahatlıkla söyleyebiliriz.

4

GİZEM GİRİŞMEN


1981 Ankara doğumlu Gizem Girişmen, ilkokulu bitirdiği yaz ailesiyle bir trafik kazası geçirir ve hayatının geri kalanını omurilik felciyle yaşamak zorunda kalır. Ancak Gizem savaşçı bir ruha sahiptir, bu trajedi onu hayattan koparmaz. Başarılarında büyük emeği olan annesi, insanın isterse her şeyi başarabileceğine onu inandırır ve hayallerinin peşinden koşması için cesaretlendirir.

2

Gizem hayatını hedefleriyle renklendirir ve hedefleriyle yaşar, biraz da tesadüfen okçulukla tanışır. Çok yeteneklidir ve çok çalışır, milli okçu olur. Olimpik yayda elde ettiği galibiyetle, Türkiye’nin Paralimpik Oyunları’nda altın madalya kazanan ilk kadın sporcusu ve 2007’den beri, kendi kategorisinde dünya sıralaması lideri olur. Başarılarının sırrını; Atalarımızın Kurtuluş Savaşı’nda canları pahasına bize emanet ettiği bu güzel topraklara, bir nebze de olsa borcumu ödeyebilmek için var gücümle çalışıyorum, diyerek dile getirir.