Yürümüş. Terlemiş.
Atletli fotoğrafı çıktı.
Kızıyla oturuyor.
Kemal Kılıçdaroğlu’nun  “Adalet Yürüyüşü” sırasında geceleri konakladığı karavanın içinde dinlenirken çekilmiş atletli fotoğrafının altına “Vatandaş Kemal” yazmışlar.  Halka benzeyen, onun gibi yaşayan, halk gibi içi dış bir demeye getirmişler.
Propaganda.
Reklam.
Parlatma.
Siyasetçinin kendini seçmene beğendirme uğraşı.  Küfür yok. Aşağılama, iftira, karalama, ötekileştirme, haram yeme, hak gasp etme, yolsuzluk,  adaletsizlik, devleti soyma, hortumlama, hoyratlık yok.
İsteyen beğenir, alkışlar.
Dileyen güler geçer.
Atletli Kemal’e kızıyorlar.
Atatürk’e bak, utan!
Halka hakaret!
Diyorlar.
Bir kez yazmıştım. Yeniden yazayım.  Allah ile aldatmanın sermayesi tükendi. İnananlar,  uyandı. Sıra geldi Atatürk ile aldatmaya. Dün halkı ve inanmışları “Allah ile aldatanlar” bugün sık sık “Atatürk de yeni Türkiye demişti, biz de yeni Türkiye diyoruz”  söylemini ürettiler. Ve sonunda Atatürk üzerinden fanila don giyimine kadar indiler.

* * *

Şaşırtıcı boyutta Atatürk düşmanı ve şaşırtıcı boyutta Cumhuriyet düşmanlığı yapanlara kol kanat gerenlerin “Kemal Kılıçdaroğlu’nun iç çamaşırı üzerinden Atatürk’e sahiplenmeleri”  inandırıcı değil.
Hatırlayanlarınız vardır:
Burdur’da Milli Eğitim Müdürlüğü görevini vekaleten yürütmekte olan Mahmut Bayram adlı bir öğretmen kendi sitesine başı türbanla örtülü ve tesettüre girmiş bir kadın fotoğrafı koydu.
Altına şunu yazdı:
Bir kadın evinden süslenip çıkıp evine dönene kadar kaç erkeğin şehvetini tahrik etmişse o kadar erkekle zina yapmış  gibidir. (Hadis-i Şerif Tirmizi 111)
Böyle bir hadis var mı?
Diyanet açıklama yaptı.
Böyle bir hadis yoktur.
Yani bu öğretmen, Hz. Muhammed’in adını kullanarak toplumu aldatmaya kalktı ve Atatürk devrimlerinin kadının erkekle her alanda eşit-özgür-çağdaş sayılmasına da şaşırtıcı bir yalanla düşmanlık yaptı.
Sonuç ne oldu?
Bugün Kemal Kılıçdaroğlu’nun atletle çekilmiş fotoğrafını Atatürk’e ve Türk halkına hakaret sayanlar, dün uyduruk hadisle Atatürk ve Cumhuriyet düşmanlığı yapan adamı Burdur Milli Eğitim Müdürlüğü’ne; 1’inci derece kadrolu ve 3600 ek gösterge ile asaleten atadılar. Atama kararı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz imzaları olarak Resmi Gazete’de yayınlandı.
Arşivde duruyor.

* * *

Arşive atletli Kemal de giriyor:
30 Ağustos’ta Çanakkale’de “Adalet Kurultayı” düzenleyecek. Adalet için “bir tuğla da sen koy” çağrısı yapıldı.  Tuğlalardan bir adalet heykeli dikilecek. Mahkemede adalet, devlette adalet, seçimde adalet, geçimde adalet, inançta adalet, eğitimde adalet, yaşamda adalet, medyada adalet nasıl yok edildi, halka sorulacak?  Kemal Kılıçdaroğlu vatandaşın adalete susamışlığına aracı oluyor. Atletli Kemal, kitle hareketi yaratıp, yönetiyor.  Kızgınlık atletle oturmasına değil, kitle hareketi yaratmaya başlamasına.

Günün sorusu

Asıl hakaret!


Atatürk’ün vasiyeti ve şartlı bağışı ile var olan Atatürk Orman Çiftliği arazisinden 37 bin metre karelik bir bölümün TOKİ’ ye devredilerek ABD’ye büyükelçilik diksin diye satılması Atatürk’ün manevi hatırasına yapılmış asıl hakaret değil midir? Ne bulursan sat, sermayeye çevir anlayışından doğan bu yakışıksız satışın şartları niçin halktan gizli tutuldu? Mimarlar Odası Ankara Şubesi, satış protokolünü görmek istediği halde niçin gösterilmedi? Bu arazi, ABD yerine Ağaoğlu ya da Cengiz İnşaat’a daha yüksek paraya satılamaz mıydı? Satış ihalesiz mi yapıldı, neden? Arada komisyoncu var mı, kim?