Bak.. Bak.. Bak...
Sayın Cumhurbaşkanım bak!
Belediyeleri arkalarına almışlar.
Şehir planlarını delmişler.
Tower... Tower... Tower...
Yer gök olmuş cam Tower!
Yık... Yık... Yık...
Benim bakanım Towerları yık!
Gecekonduların bir şahsiyeti vardı, bunların yaptığının hiçbir haysiyeti yok.
İzin isteme, durma yık!
Bak... Bak... Bak...
Sayın Cumhurbaşkanım bak!
Parsel bazlı imar vermişler.
Tarihi silüeti  pislemişler.
Yık... Yık... Yık...
Benim Bakanım yık...
Bak... Bak... Bak...
Sayın Cumhurbaşkanım bak!
En büyük kötülükler, hırsızlıklar imardan gelir olmuş. Kot oyununu ile imar rantını çıldırtma yolunu da bulmuşlar. 3 kat izni olan parsele 6 kat oturtmuşlar.
Yık... Yık... Yık...
Cam, plaza leşi dinleme.
Beton, plaza leşi tanıma.
Benim bakanım durma yık.

*  *  *

Bu karşılıklı konuşmalar birebir olmasa da içeriği ve vermek istedikleri mesaj açısından hiç eksiksiz Cumhurbaşkanı  Erdoğan ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki arasında geçiyor. Bakan Ankaralı gazetecilerle görüşüyor, gazete manşetleri üzerinden Cumhurbaşkanı’na seslenip, belediyelerdeki imar rantı yolsuzluklarına parmak uzatıyor, Cumhurbaşkanı da, iftar öncesi toplantılarda, bakanın parmak bastığı çürümeye hak veren konuşmalar yapıyor.
Karşılıklı.
Bak... Bak... Bak...
Yık... Yık... Yık...
Tam bu sırada!
Safranbolu’da Cinci Hoca dirildi.
İmar rantını çoğaltmak için iki ana yolun kesiştiği noktada yolun kodunun kazılarak indirildiğini ve iktidara yakın hatırlı bina sahibine kot sıfırlamayla ilave katlar kazandırıldığını gördü. Allah’ım!
“Cinleri yöneterek Osmanlı tarihine yön vermiş bu parlak zekamla ve Sultan Deli İbrahim’i bile iyileştirmiş(!) bu keskin okuyup üflememle ‘yolun kodunu binaya sıfırlamayı’  ben bile başaramazdım dedi. Safranbolu yaklaşık 800 yıllık tarihi olan yerleşim. Köprülü Mehmet Paşa Camii, Sadrazam İzzet Paşa Camii, Cinci Hoca Kervansarayı, Cinci Hoca Hamamı, Safranbolu Evleri ile Dünya Miras Listesi’ne de alınmış...  Sadri Artunç Caddesi ile Şehit Atilla Bodur Caddesi’nin kesişip birleştiği noktayı Safranbolu Belediyesi’nin 1 hafriyat ekskavatörü, 1 greyderi, 1 traktör kepçesi, 10 gündür kazdılar, kazdılar, çıkan binlerce ton toprağı belediyenin 5 kamyonu ile alıp döküm sahasına taşıdılar, 2 caddenin kesiştiği noktadaki yol seviyesini 1.5 metre indirdiler.  Yol yüksek kodlu dümdüz geliyor, geliyor bu noktada aniden 1.5 metre çukurlaşıyor... Böylelikle iktidara yakın hatırlı kişinin binasının bodrum katı yol seviyesine getirilmiş oluyor.  Yol binaya uyduruldu, bina imar planından geçiş aldı. Ruhsatlı kot ile yasal mevzuat uyumlandı, sıkıntı yok... 7 katlı bina henüz bitmeden “yapı kullanma izni” de verildi ve bina sahibi yüksek kira ödeyen kiracıları da buldu.

*  *  *

Safranbolu’da çocuğa sorsan bilir, binanın sahibinin adı Ahmet Şahin’dir. İktidar partisi AKP’nin kurucularından milletvekili Mehmet Ali Şahin’in yeğenidir. İki dönem AKP milletvekilliği yaptıktan sonra şu anda Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin yardımcısı olan Mehmet Ceylan da Safranbolulu olduğu için “yol kodunu binaya sıfırlama imar faaliyetinden” illa ki haberlidir. İki dönemdir seçilen Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy da iktidar partisindendir.
Bak... Bak.. Bak...
Safranbolulu Cinci Hoca’nın ruhu dirildi, olanları gördü bana ihtiyaç kalmamış diye düşündü.