Yol gösteren, örnek alınan. Ağzına bakılan. Sözü dinlenen. Dediği yapılan ülke olacaktık. Ortadoğu’daki mezhep krizini Türkiye’yi yönetenler çözecekti. Olmadı. Bütün bölge mezhep çatışmalarından harabeye döndü.  Türkiye İslamcı (IŞİD ile) terörle mücadelede lider rolü üstlenecekti. Olmadı. Liderliği çöküntüye uğradı. Suriye’nin paramparça olmasında ve bütünüyle ABD ile Rusya’ya teslim edilmesinde Türkiye’yi yönetenlerin öngörüsüzlüğü büyük oldu.
Ülkemin geldiği yere bak.
Otur ağla.
Türkiye, Suriyeli çocuğa dilencilik yaptıran ülke oldu: Çeteler oluşmuş.  Harap Suriye şehirlerinden,  4-5-6-7 yaşlarındaki kız- erkek çocuklarını ayda 1000 TL ile kiralıyorlar. Türkiye’nin büyük kentleri İstanbul, Ankara, İzmir’de dilendiriyorlar.
Polis uğraşıyor.
Bir çeteyi çökertiyor.
Yeni çete hemen devrede.

* * *

Türkiye, ayrıca çocuk yaşta Suriyeli genç kızların parayla satıldığı ülke de oldu. İngiliz gazeteciler (Times) Gaziantep’e geldiler. Soruşturup araştırdılar. Gazetelerinde Türkiye’ye sığınan Suriyeli 18 yaşından küçük kız çocuklarının 5-6 bin TL’ye ikinci eş yapılmak üzere satıldığını yazdılar.
Çok çirkin çamur.
Türkiye’ye bulaştı.
İngiliz gazetesi;  yaşlı Türk erkeklerinin Suriyeli kızları satanlara; “beyaz tenli olsun... Uzun boylu olsun... Yaşı 17’yi geçmesin... Yeşil gözlü olsun...” diye siparişler verdikleri bile yayınlandı.
Uydurma!
Yalan diyen çıkmadı.
Oysa İngiliz Gazeteci Gaziantep’te yaşayan ve adı Ebu Cafer olan kadın satıcıyı konuşturmuş, onun “Eğer genç kız güzelse 11 bin TL’ye kadar alıcı buluyor” dediğini ismiyle yazmış ve bir sivil toplum kuruluşu çalışanının ise “Bu kızları kuma yapacağız diye alanlar birkaç ay kullandıktan sonra kovuyorlar. Kovulan kızlar utançlarından evlerine dönemiyor ve büyük şehirlerde gece kulüplerine düşerek hayatları sönüyor” diyen konuşmalarını aynı haberde geçirmişti.
Sormak gerekir:
Türkiye’nin düşürüldüğü bu durumu Arakan Müslümanlarının çığlığıyla örtebilir misiniz?

* * *

ABD’de ünlü bir üniversitenin 2 profesörü , sosyal ve ekonomik adalet, emeğe saygı, sosyal refah, yolsuzlukla mücadele, hukukun üstünlüğü, insan hakları, azınlık hakları,  doğanın korunması gibi İslami değerlerden bir “İslami Endeks” oluşturdu.  Bu endekse göre İslam ilkelerini en iyi uygulayan ilk sıradaki 10 ülke; Hollanda, İsveç, İsviçre, Yeni Zelanda, Danimarka,  Finlandiya, Norveç,  Lüksemburg, Avustralya, Kanada oldu.  10’da Hristiyan ülke.  İlk 10’da ve ilk 20’de İslam ülkesi yok.  Türkiye Merkez ülke olsaydı, “bu niçin böyle?” sorusunun cevabını bulur, Ortadoğu’nun lideri olurdu.
İmam Hatip sayısı artırılıyor.
İlahiyat fakülteleri çoğaltılıyor.
Diyanet bütçeleri şişiriliyor.
İhtiyacın 10 katı cami yaptırılıyor.
Sonuç: Çocuk dilendiren ülke.

Günün sorusu

Çatlama dipten!


Eskiden CHP’de yaşanırdı şimdi iktidar partisi AKP’nin kongrelerinde sille tokat, yumruk, küfür görülmeye başladı. Haymana, Dalaman, Terme kongreleri,  “partide kalma ” kavgalarına sahne oldu. İktidar yakını gazetelerde yazan kimi yazarlar da;  AKP içinden “Türkiye’yi ve ümmeti  size yedirmeyiz” diyen yeni bir parti çıkacağını çıtlatmaya başladılar. Gemi su alıyor. Mehmet Barlas bile AKP’yi eleştiren yazı yazdı. AKP’de üçe bölünme var. Şehrin partili belediye başkanı ile birlikte hareket edenler. İl başkanı ile birlikte yürüyenler. İktidar döneminde belediye ve devlet ihalelerini alan partili müteahhit  ile beraber olanlar.  Bur durumda çatlama dipten mi geliyor?