Ceset, zaten ölmüş demek. Ölmüş ceset diye bile bile vurgu yapıyorum çünkü “Fetullah’ın ölmüş cesedine”  şarjör boşaltarak yeni mevkiler ve makamlar kapmak kültürü hortladı, hortlatıldı.
Allah’ım!
Aklımızı koru.
Son 15 yılın 10 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı’na ayrılan bütçe hep arttı, şiştikçe şişirildi. Tek tek bakanlık bütçeleri ile kıyaslandığında Diyanet, 12 bakanlık bütçesini geride bıraktı.
Diyanet Bütçeleri:
2006: 1.4 milyar TL.
2007: 1.7 milyar TL.
2008: 2.1 milyar TL.
2009: 2.6 milyar TL.
2010: 2.7 milyar TL.
2011: 3.4 milyar TL.
2012: 4.3 milyar TL.
2013: 4.9 milyar TL.
2014: 5.7 milyar TL.
2015: 6.0 milyar TL.
2016: 6.5 milyar TL.
2017: 6.8 milyar TL.

*  *  *

Yıldan yıla cömertçe artırılan, kabardıkça kabaran bütçeler (halktan toplanan vergiler) yine de Diyanet’in harcamalarına yetmedi. Her yıl bir de ek ödenek çıkarıldı.  Ek ödenekler de harcanarak yıllar kapatıldı.
Çok harcama!
Şişkin kadro!
Diyanet’in Başkanı ve yakın kadrosu toplumu yıllardır uyarmadı. Nihayet “görevi bırakacağı ya da bıraktırılacağı ve yeni kurulacak İslam Üniversitesi’ne rektör yapılacağı” haberlerinin yazıldığı şu günlerde Diyanet İşleri Başkanı  “Kendi Dilinden FETÖ Örgütü Bir Din İstismarı” adlı 140 sayfalık raporu açıkladı.
670 saatlik konuşmaları.
Yayınladığı 80 kitabı.
Çıkardığı Sızıntı dergisi.
Binlerce sayfa yazıları.
Satır, satır okunmuş.
Ne diyor, kime diyor?
Ne amaçla diyor?
Tek tek incelenmiş.
140 sayfalık rapor olmuş.

*  *  *

Okuyalım. Aydınlanın.
Raporda şunlar yazılı:
Gülen 1989 yılında İzmir Hisar Camii’nde konuştuğu kürsüde yanında Allah’ın da bulunduğunu ve hitap ettiği cemaatin arasında Hz. Muhammed’in yer aldığını anlattı. 1960 yılında yine Hisar Camii’nde kendisinin “Allah ile görüşen kişilerden” olduğunu söyledi. 1990 yılında Süleymaniye Camii’nde “Allah ile aramdaki sırrı bana söyletmeyin” dedi. Hz. Peygamber’in defalarca gelip vaazlarını dinlediğini, alnından öptüğünü, okul açacakları ülkelere önceden giderek ön hazırlık yaptığını ve   Hz. Peygamber’in “Gülen Cemaati’nin müfettişi olduğunu” anlattı. Meleklerle doğrudan görüştüğünü, meleklere talimat verdiğini, “Sol meleğe dilini tut dedim, İmam-ı Azam Ebu Hanife ile Mevlana’ya  üniversite projesi çizdirdim” dedi.

*  *  *

Diyanet İşleri Başkanı bu raporu açıkladığı toplantıda; “Fetullah’ın inananları Allah ile aldatan” olduğunu söyledi.
Ama yeni söyledi.
Çok geç söyledi.
Yıllar önce yılmadan, yorulmadan, sürekli olarak “bunlar halkı Allah ile aldatıyor” diye yazan, konuşan, toplumu uyarmak için çırpınan rahmetli ilahiyatçı ve hukukçu Yaşar Nuri Öztürk, “Allah ile Aldatmak: İnsanlığı Kemiren İhanet” adlı kitap da yazmıştı. O yıllarda Diyanet, Yaşar Nuri Öztürk’e destek vermedi. Yaşar Nuri doğruları yazıyor, söylüyor demedi, diyemedi.
Son bir not:
2014 yılında Diyanet’in basıp
yayınladığı “Kur’an’ı Anlamaya Giriş” kitabında (Yazarı Diyanet Din İşleri Kurulu üyesi) Fetullah Gülen’in  “Kur’an’ın Altın İkliminde” adlı kitabından alıntı var.
Bu nedir?
Dün:
Fetullah, ilim-irfan sahibi.
Bugün:
Kalpleri zehirleyen Haşhaşi.
Allah ile aldatan sefil.

*  *  *

Boşalt şarjörü cesede.
Göze gir, makam kap.