Tanıyorum. Devlet Denetleme Kurulu’nda uzman olarak çalıştı, emekli oldu. Ona yazıyı gönderdim. Yanlış varsa beni uyar dedim. İnceledi. Tamamı doğru. Bu yazarı tebrik etmeli. Rakamları çarpıtmıyor. Gerçeği gizlemiyor. Doğru yorumluyor dedi. Bu yazar: İbrahim Kahveci, ekonomi ağırlıklı yazıyor. Tayyip Erdoğan-Abdullah Gül-Fetullah Gülen-Ahmet Davutoğlu-Binali Yıldırım yönetim halkalarının yanında yakınında bulunmuş biri olmalı ki, bugüne kadar hep iktidar destekçisi gazetelerde (Yeni Şafak-Star-Karar gibi) yazı yazmış.
Vicdanlı biri olmalı.
Yazı namusu var.
Gerçeği saptırmıyor.
Merkez Bankası verilerini incelemiş. 2003 yılını başlangıç almış. 2003 yılı; Tayyip Erdoğan-Abdullah Gül-Fetullah Gülen-Ahmet Davutoğlu- Binali Yıldırım çizgisinin iktidara gelerek ülkeyi yönetmeye başladığı tarih. Fetullah Gülen’in naylondan darbeciliği ortaya çıkıp iktidar treninden atılmış olması, gerçeği değiştirmez. Yönetim zinciri içinde o da vardı ve 2006 yılına gelindi.
14 yılda:
Dış Ticaret Açığı:
673 milyar dolar oldu.
Hizmetleri çık, kalan açık:
420 milyar dolar.
14 yılda toplam cari açık:
497 milyar dolar.
(Yuvarlanmış rakamlardır)

*  *  *

Bu kadar büyük açık veren bir ekonomiyi birileri dışarıdan dolar gönderip paralarıyla desteklemiş olmalı ki, çarklar durmasın.
Açığı kim kapatmış olabilir?
Yabancı para sahipleri.
Köprü yaptık çekemiyorlar.
Avrasya yaptık kıskanıyorlar.
Marmaray yaptık çıldırıyorlar.
Körfez’i geçtik çatlıyorlar.
Bu cümleleri her gün iki-üç kez tekrarlayıp halkı ezilmişlik yanından afyonluyor ya;  Tayyip Erdoğan-Abdullah Gül-Fetullah Gülen- Ahmet Davutoğlu-Binali Yıldırım çizgisinin 14 yılda ekonomide verdiği bu dev açığı işte bu yabancı finans sahipleri dolar göndererek kapattılar.
14 yılın dış dolar gelimi şöyle:
Doğrudan yabancı yatırım:
174 milyar dolar.
Yabancı portföy yatırımı:
160 milyar dolar.
Yabancıdan alınan borç:
301 milyar dolar.
Kaynağı belirsiz dolar girişi:
39 milyar dolar.
14 yılda gelen toplam para:
556 milyar dolar.
(Yuvarlanmış rakamlardır)

*  *  *

Ekonomi yazarı İbrahim Kahveci, Merkez Bankası verilerinden filtre edip aldığı yukarıdaki tabloları sıraladıktan sonra; “Anlayacağınız son 14 yılda biz sürekli açık verdikçe düşman olan yabancılar bize oluk oluk para getirmiş ve Türkiye’nin büyümesine 556 milyar dolar katkı sunmuşlar. Açığını yabancılardan para alarak kapatan ekonomik modelin neresi millidir?” diye soruyor.
Cevap alamıyor.
Onlardan alamaz.
Ben cevap vereyim:
Yabancılar 14 yılda 556 milyar dolar gönderdiler karşılığında sıcak para meyvesi yüksek faizlerle Türk halkının sırtından büyük gelir transferi yapıp götürdüler. 14 yılda Türkiye’yi yönetenler; kamudan-özele-özelden-yabancıya korkunç gelir transferi sistemi kurdular. Tayyip Erdoğan-Abdullah Gül-Fetullah Gülen- Ahmet Davutoğlu-Binali Yıldırım yönetim halkası, bugün Muhtarlar toplantılarında  “düşman” dedikleri fakat dış para dilenmeye devam ettikleri yabancının dolar desteği ile 14 yılını tamamladı, 15 yılına girdi. Ve son milli halka olarak zincire Devlet Bahçeli’yi ekledi.

*  *  *

35. Muhtar Toplantısı da yapıldı.
Yine aynı  “Onlar yani dolar gönderen düşmanlar güçlenen Türkiye’yi kıskanıyorlar, çatlıyorlar, parçalamak istiyorlar” diyen afyonlama ezberi tekrarlandı.