Geçen hafta polis helikopterinin düşmesi sonucu 12 insanımız hayatını yitirdi. Bu acı olay, referandumda “mühürsüz zarfların içine hile girmesinin” vicdanlarda yarattığı “egemenliğin halktan çalınıp ve sadece yüzde 2.5 oy farkıyla
tek adamlı yönetime verilmesine” duyulan haklı öfke arasında unutulup gitti.
Neden düştü helikopter?
Araştırılıyor.
Açıklanınca öğreneceğiz.
Hava Kuvvetleri uçuş okullarında öğretmenlik de yapmış uzman subaylar, kazanın “vertigo vaziyetinden” doğmuş olacağını tahmin ediyorlar.
Vertigo: His yanılması.
Helikopter, tepeyi aşmak üzereydi,  bulutun içine girdi, girince titreşim oluştu. Bu titreşim pilotun his yanılmasına (vertigo) yol açıyor. Helikopter aslında düz uçuyor fakat pilot yatışta olduğu his yanılmasına kapılıyor, helikopteri düzeltmeye kalkıyor, tepeye çarpıyor.
Aynısı İstanbul’da oldu.
Hava sisli, bulutluydu.
Sivil helikopter kuleye çarptı.

*  *  *

Tayyip Erdoğan, Binali Yıldırım, Devlet Bahçeli, “evet helikopterinin” çok bilen, kendine çok güvenen, çok kibirli kaptan pilotlarıydılar. Engelsiz, bulutsuz, sissiz, tepesiz uçmakta oldukları hissi içindeydiler, yüzde 60 ve hatta yüzde 65 halk desteği bekliyorlardı.
Yüzde 51.4’te kaldılar.
O da hileli, şaibeli.
Hisleri yanılttı onları.
“Evet helikopteri” de çakıldı.
Ankara’da Cumhurbaşkanı Sarayı ile Başbakanlık Köşkü’ne içli dışlı olmuş iktidar kalemleri “sorgulama başladı” başlıklı haberler yazıyorlar. Okuyor musunuz?  Şu, şu, şu bakanlar, şu, şu, şu il başkanları, şu, şu, şu belediye başkanları, şu, şu, şu para düşkünü profesörden danışmanlara “faturanın kesilmesi gerektiğini” yazıyorlar. Bu borazan kalemler, yine AKP seçmenini aldatmaya soyundular.  Sorgulamaya “takımın başından niçin başlanmıyor” diye sormuyorlar.  Baş kaptan ve tek seçici Tayyip Erdoğan oyunu “atı alıp Üsküdar’ı geçmek üzerine” kurduğu ve Binali Yıldırım ile Devlet Bahçeli’yi de bu oyunun aleti olarak kullandığı gerçeğini gizlemeye, örtmeye uğraşıyorlar.
Balık baştan kokar.
Başı bıraktılar.
Kuyruk kokluyorlar.

*  *  *

Vertigo duvara dayandı.
Tayyip Erdoğan’ın Türkiye uçağını sise buluta sokmadan, tepelere çarpmadan uçuracağına kalben inanmış 7 seçimdir AKP’ye oy vermiş kendi seçmeninin de gözü açıldı.
Üsküdar’dan çık.
İstinye’den kıvrıl.
Birinci Köprü’ye varırsın.
Köprü’ye girme, devam et.
İkinci Köprü’ye ulaşırsın.
Bu iki köprü, devletin halktan topladığı vergilerle yapıldı. Bu iki köprüden toplanan geçiş paraları (yıllık 290 milyon TL) özel müteahhit şirketlere “geçiş garantisi” verilerek yaptırılan Üçüncü Köprü’nün giderine (532 milyon TL) yetmiyor.  Dünyanın en pahalı ve en yüksek ücretle geçilen köprüsünü Tayyip Erdoğan ile Binali Yıldırım, “devletten bir kuruş çıkmıyor” deyip halkı his yanıltmasına (vertigo) sokarak yaptırdılar, “evet oylarını 65’e çıkartacaklarını”  sandılar.
Halka his tuzağı kurdular.
Kendi hislerinde boğuldular.
Sorgulama olacaksa.
Balığı kokutan baştır.