İşte, bir yılı daha devirdik!
Daha 2017’ye alışamamıştım 2018 geldi. “Gelen gideni aratır” derler. Arayacağımız 2017 olacaksa vay halimize... Neden mi?
2017’de kadın cinayetlerinde zirve yaptık. Taciz, tecavüz, çocuk istismarı haberleri evlerimizden hiç eksik olmadı. Doğa katliamına tam gaz devam ettik.
Dünya güzeli, eşsiz İstanbul’a ihanet etmeyi sürdürdük. İstanbul artık güzel ve tarihi bir şehir olmaktan çok büyük bir şantiye görünümünde. Yapabileceğimiz en çirkin binaları diktik canım şehre…
Eğitim sistemimiz zaten kötüydü; yeni düzenlemelerle kötünün de ötesine geçti. Artık sadece adı eğitim.
Çocuklarımızı stresten kurtaralım diye bir bilinmezliğin içine itip onlara da ihanet ettik.
Diyanet “Yok artık!” dedirten fetvalarını ardı ardına sıralamaya doyamadı!
Çocuk istismarı, hırsızlık, kul hakkı gibi konularda insanlara tavsiye vereceğine daha çok kadın-erkek ilişkilerine odaklandı. Diyanetten, erkeklerin teknolojiyi kullanarak eşlerini boşayabileceğini öğrendik! Modernlik böyle bir şeymiş demek ki…
Trafik derseniz, rezalet! Dünyada bir numaraydık! Yine ömrümüzden ömür çaldı.
Pahalılık tavan, işsizlik rekor kırdı!

pinar-turan

“Hep mi kötü şeyler söyleyeceksin?” diyorsanız; tarımda Avrupa birincisi olduk! Müjdeyi başbakanımız verdi.
Çiftçilerin bütün sene neye ağladığını ise kimse bilmiyor. Sevinç gözyaşlarıdır bekli de!
Yüzde 11.1 büyüdük! Birçok ülkeyi geride bıraktık! Avrupa bizi kıskanıp durdu.
Ülke büyürken işsizlik neden artıyor, onu kimseler çözemedi. Bence refahtan insanlar çalışmak yerine hayatlarını yaşamayı seçiyorlar. Ondandır o!
Yani bol bol enayi yerine konulduk, bol bol aldatıldık. “Enayi olmak iyi mi?” diyeceksiniz. Yabancıların bir sözü var “Ignorance is bliss” yani “Cahalet mutluluktur.”
Halkımızın hiç değilse yarısı mutlu oldu. O açıdan söylüyorum yani.

* * *

Bu seneyle ilgili son olarak yılbaşı kutlaması kültürümüzde yok diyerek okullardaki yeni yıl kutlamalarını yasaklayanlara seslenmek istiyorum. Bu kişilere Türk tarihini ve kültürünü incelemelerini öneriyorum. Cehalet mutluluksa da bir yere kadar. Eften püften şeyleri sanki tek sorunumuz buymuş gibi devlet meselesi haline getireceklerine esas sorunlarla ilgilenirlerse belki çocuklarımıza da bir faydaları olur. Ayrıca eğlenmekten kimseye zarar gelmez. Bırakın çocuklar biraz eğlensin. Büyüdüklerinde maalesef onları zorlu bir gelecek bekliyor.

* * *

Yeter; kapatalım artık bu 2017 sayfasını.
Bu gece yeni yıl geliyor.
Güzellikleriyle gelsin inşallah.
Milli Piyango’dan da umutluyum. Bu sene bana çıkacak! Çıkınca da çok güzel şeyler yapacağım. Hem kendime hem aileme, hem arkadaşlarıma hem de ülkeme.
Yani bana çıkmasında fayda var. “Hep beraber gönülden istersek olur belki” diyorum. Sonuçta ucundan da olsa size de faydası dokunacak.
2018’e güzel enerji yollayalım da güzel olsun.
Ülkeme barış, huzur, bolluk bereket diliyorum. İnşallah adaletin ve eğitimin daha iyiye gittiği bir sene olur.
Gönlünüzce bir yıl geçirmeniz dileğiyle, herkesin yeni yılı kutlu olsun!