Tüm öğrencilerin ve öğretmenlerin dört gözle beklediği yarıyıl tatili geldi sonunda.
Çocuklarımız cuma günü karnelerini aldılar. Herkes tatilde yapacaklarının hayallerini kuruyor.
Esas müjdeyi ise Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz verdi: ‘‘Tatilde ödev yok!’’
Bu gerçekten iyi bir haber çünkü her branşın öğretmeni sadece kendi dersi varmış gibi ödev verince ipin ucu kaçıyor ve hem öğrenciler hem de veliler için tatil tatil olmaktan çıkıyor.
Fakat… Bazı hırslı veliler ödevsiz tatile sinirleniyor!
Merak etmeyin; kimse iki haftada bütün bilgilerini unutmaz. Öğrenilen bilgiler kalıcıdır, ezberlenenlerse unutulmaya mahkumdur. Onları zaten yok sayın.

* * *

Çocukların dinlenmesi iyi hoş da, bazı analar-babalar çocukları iki hafta boyunca evde televizyon ya da bilgisayar önünde boş vakit geçirecek diye endişeleniyor.
Aslında bu da yersiz!
Bilgisayarlar ve televizyon hem eğitim hem de eğlence için kullanılabilir.
Tatilde çocuklarınıza vakit ayırın ve onlarla birlikte bilgisayarın ya da televizyonun önüne oturup beraber vakit geçirin.
Böylelikle çocuğunuzla birlikte bir şeyleri paylaşarak siz de yeni bilgiler edinebilirsiniz. Hem de çocuğunuza rehberlik ederek kaliteli vakit geçirmiş olursunuz. Ya da yaşadığınız şehri keşfedebilirsiniz. Beraber tarihi yerleri gezin; hikayelerini öğrenin. Bazı yerlerin öyle ilginç hikayeleri var ki; şaşarsınız.

1

Mutlaka yeni müfredata yorum yapın!


Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz hazırlanan yeni müfredatı açıkladı.
Programda Atatürkçülük ve inkılap tarihi konuları yok!
Ama iyi haber, Milli Eğitim Bakanı 10 Şubat 2017 tarihine kadar öğretmenlerin, velilerin, eğitim konusunda görüşü olan herkesin bu konuda önerilerini beklediğini belirtti. Taslak programa /mufredat.meb.gov.tr/ adresinden ulaşıp yorum yapabileceksiniz.
Lütfen bu konuyu geçiştirmeyin! Çocuklarının geleceği için bütün anne ve babalar bu konuda yorumlarını belirtmeli, Atatürk ilke ve devrimlerinin müfredattan çıkarılması engellenmeli!
Tarihini doğru dürüst bilmeyen bir nesil geleceğini hangi temeller üzerine inşa edebilir?
Atatürk’ün hayatı öğrencilere, “Vatan sevgisi ve onurlu bir yaşam nasıl olur?” sorusunun cevabı için örnek olarak mutlaka okutulmalıdır.
Çocuklarımız ülkemizi özgürlüğüne kavuşturan, Kurtuluş Savaşı gibi bir mucizeyi başaran bir dehanın hayatını ve inkılaplarını öğrenmeyip de neyi öğrenecekler!

Tarih dersi nasıl sevilir?

Okullarda diğer bir sorun da tarih dersinin nasıl öğretilmesi gerektiği...
Öğrenciyken en sıkıldığım ve en az sevdiğim derslerden biriydi tarih.
Savaş adı, antlaşma maddeleri ve tarih ezberlemekten nefret ediyordum! Benim gibi rakamları aklında zor tutan biri için bu sistem tam bir işkence.
Oysa şimdi tarih denince gözlerim parlıyor, heyecanlanıyorum.
Bunu da ‘Dinler Tarihi’ hocam Prof. Dr. Kürşat Demirci’ye borçluyum. Bana tarihi sevdiren insandır. Dersi öyle bir işlerdi ki hiç bitmesin isterdim.
Bir kere tarih mutlaka bir harita üzerinde gösterilerek anlatılmalı.
Bol bol görsellere yer verilmeli. Üzerinde konuşulup yorum yapılmalı. O konuyla ilgili belgeseller izletilmeli.
Asla ama asla şiir gibi ezberletilmemeli!