SÖZCÜ soruşturmasında “FETO hayranı bilirkişi” atanması, tarafsız hukuk çevrelerini şaşkına döndürdü.
Bu tür yanlış davranışlar Türk adaletine güveni sarsarken, FETÖ’cü hainlerin de ekmeğine yağ sürüyor.
Bilirkişinin yasaya aykırı atandığını açıklayıp “Bu hukuk garabetine son verilsin” diyen CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş’tan sonra CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray da sert tepki gösterdi.
Milletvekili olmadan önce devlette Müsteşarlık, Başbakanlık Danışmanlığı gibi önemli görevler yapmış olan Aytun Çıray “Adalet bir devleti var eden en büyük değer ve erdemdir. Şimdi bu bilirkişinin kimliğini ve atanma şeklini görünce irkildim ve açıklama yapmayı vicdani bir görev addettim” dedi.

* * *

Sevgili okurlar... Geçerli bir delil olmadığı halde SÖZCÜ’nün sahibi Burak Akbay hakkında yakalama kararı devam ediyor, iki arkadaşımız Gökmen Ulu ile Mediha Olgun da tam 3 aydır tutuklu olarak cezaevinde yatıyor.
FETO hayranı olduğu saptanan, çocuğunu FETO okuluna vermiş, FETO’cu Zaman Gazetesi’nin abonesi olmuş, FETO’yu destekleyen Bank Asya’da hesap açmış birinin SÖZCÜ davasında “Bilirkişi” tayin edilmesi, bu davanın hukuki değil siyasi olduğu düşüncesini daha da güçlendirmiş bulunuyor.
Dr. Aytun Çıray’ın tepkisinin sebebi budur.

* * *

“Yargı hassasiyeti olan Hâkimler Savcılar Kurulu (HSK) üyelerine sesleniyorum. Ankara’da yargıçlar var, biliyorum ve yasal müdahale talep ediyorum” diyen Dr. Aytun Çıray şunları söylüyor:
“Eğer hükümet edenler yargımızı vatandaş için bir gözdağı ve sindirme aracı gibi göstermek istiyorlarsa, bu tarihi bir yanlış olur. Orta ve uzun vadede kendi ayaklarına ateş ettiklerini göreceklerdir.
Bizi asıl üzen, yaşananların, insanımızın yargıya olan güvenini yok etmesi, savcı ve yargıçlardan soğutmasıdır. AKP’nin bir zamanlar büyük destek verdiği, Türkiye’yi 15 Temmuz hain kalkışmasına getiren hâkim ve savcılar şimdi neredeler? Kaçtılar! Kaçmakla kalmadılar, dışarıda devlet aleyhine faaliyet yürütüyorlar. İşte bu nedenle siyaset yargı üzerinde vasi olmaya kalkmamalı!
SÖZCÜ Gazetesi’nin karşı karşıya kaldığı tehdit, adalet düzenimize tehdittir. Adalet düzenimize tehdit, devletimize tehdittir.
Bu ülkenin hukuk düzeni, insanlarımızın yargısız infaz edildiği ve adına ‘TV Tartışma Programı’ denilen ‘Yeni Türkiye’nin Engizisyon Mahkemeleri’ne bırakılamayacak kadar kıymetlidir.”

Her şerde bir hayır var


Ekim ayında Türk siyaset hayatına yeni bir parti giriyor.
Adı şimdilik “Meral Akşener ve arkadaşları” partisi...
Meral Akşener’in kamuoyunda güçlü bir desteği var. Özellikle kadınlar onun parti kurmasını büyük bir istek ve şevkle, hatta sabırsızlıkla bekliyor.
Önemli olan soru şu:
“Meral Hanım’ın partisi başarılı olur mu?”
Bana gelen çok sayıdaki mesajı değerlendirdiğimde “Başarılı olur” kanaatim güçleniyor.
Tabii, kuruluş aşamasında fahiş hatalar yapılmazsa...

* * *

Ülkücü camianın önde gelen düzgün isimlerinden olan Prof. Dr. Ümit Özdağ’dan sonra gerçek ülkücü Koray Aydın’ın da Meral Akşener harekâtına katılması, yeni kurulacak partiyi güçlendirdi.
Ben Meral Akşener’in partisinin Türk siyasetine yeni bir renk, yeni bir ruh getireceğine inanıyorum.
Akşener’in “Biz Türkiye’nin tıkanmış siyasetine bir seçenek oluşturmak için yola çıktık” sözleri şunu gösteriyor:
“Yeni Merkez Parti, sadece MHP’nin yerini almakla kalmayacak, her kesime hitap edecek ve mutsuz AKP’lilerden de oy almayı başaracak.”

* * *

“Her şerde bir hayır vardır” denir ya... Devlet Bahçeli ve yandaşlarının, bazı milletvekillerini, il ve ilçe başkanlarını, ipe sapa gelmez nedenlerle haksız yere MHP’den ihraç etmeleri memleket siyaseti adına belki de hayırlı oldu.
Bu sayede ülkede yeni bir parti doğuyor ve kurulacak merkez partinin bu iktidarı zorlayacağı anlaşılıyor.

* * *

Bazı okurlarım “MHP ve Devlet Bahçeli ne olacak?” diye soruyor.
Devlet Bahçeli kendi kendini bitirdi! Yeni dönemde emekliye ayrılacak.
MHP’ye gelince; diğer birçok “Tabela partisi” gibi Meclis dışında siyasete devam edecek.

GÜNÜN SÖZÜ

Hayat bilmecesi! Yenilmez yutulmaz demir leblebi gibi. Henüz çözen bulunmadı!

11rahmibey_aynen