Bodrum’u benden daha iyi bilen meslektaşım Can Pulak’a “Bodrum Türkiye’nin incisi ama bu inciyi karartıyorlar. Şu Bodrum’un halini bana bir özetlesene” dedim.
Can Pulak “Anlatacak o kadar şey var ki, sayfalar yetmez” dedi. “Anlat sen, ben özetlerim” dedim. Anlattı:
“Önce şunu belirtmemde yarar var. Şimdiye kadar kötü yönetim nedeniyle Bodrum Belediyesi’ne yükleniyorduk. İyi niyetli yorumları bile düşmanlık sayıyor, kent sakinlerinin şikâyetlerini ciddiye almıyorlardı.
Ama bir hakkı teslim etmek zorundayız ki, Bodrum’un bugünkü acıklı görünümünün sorumlusu Bodrum Belediyesi ve onun Başkanı değil, Büyükşehir Yasası’nı idam fermanı gibi Bodrum’un boynuna geçiren bugünün AKP iktidarıdır.

* * *

Ülkenin çivisini yerinden oynatan Ankara, Türk turizminin ve onun göz bebeklerinin de canına okudu, küçük hesaplar ve siyasi oyunlar yüzünden ülkeye döviz kazandıran merkezlere büyük zararlar verdi.
Sadece Bodrum değil, Marmaris, Fethiye, Kuşadası da, ülke çıkarlarını tepetaklak eden ‘Büyükşehir Yasası’ ile ‘intiharın’ eşiğine getirildi.
Bu bölgelerde seçimleri CHP kazanınca, beklenen paralar da gelmeyince turizm merkezleri bomba yemiş gibi oldu. CHP’ye oy vermenin faturası Muğla ve Aydın’a kesildi.

* * *

Bodrum Belediyesi’nin elinde ne varsa Muğla Büyükşehir Belediyesi aldı. Bodrum’a kala kala mezbaha, cenaze işleri, temizlik hizmetleri, ortada görünmeyen zabıta filan kaldı. Emlak Vergileri’nin yüzde 85’i de Muğla’ya gidiyormuş... Bodrum üvey evlat gibi yapayalnız ve çaresiz kaldı.
Bu tabloyu AKP iktidarı yarattı ama, Ankara’nın verdiği zararları akıllı bir yönetimle en aza indirmek Bodrum’u yönetenlerin elinde...
Biliyorum, Bodrum’u yönetmek kolay iş değil ama, Bodrum’u sahipsiz bırakmak da doğru değil. Yönetimler gelir gider ama Bodrum gibi bir değer giderse, bir daha geri gelmez!”
Can Pulak’a teşekkür ettim. Son olarak:
“Bodrum’a destek vermeyi sürdüreceğiz. Bodrum bizim gözbebeğimiz.” dedi.

9 Cesur Yürek muhtar!


Beşiktaş bölgesinde, belediyenin inanılmaz Emlak Vergisi artışlarına muhalefet şerhi koyarak itiraz eden 9 mahalle muhtarı var.
Beşiktaşlılar, mahalle halkının çıkarlarını savunan bu muhtarlara “Kahraman muhtarlar” adını taktı. Muhtarlar, adaletsiz vergi artışlarına itiraz etmeyen Muhtarlar Derneği’nin üyeliğinden de istifa ettiler.
Her şeyin alınıp satıldığı günümüzde, belediyenin haksız Emlak Vergilerine karşı omurgalı ve dik duran bu “9 cesur yürek muhtar” şunlar:
1) Kuruçeşme Mahalle Muhtarı Adnan Soysal,
2) Konaklar Mahalle Muhtarı Aslı Akyüz,
3) Mecidiye Mahalle Muhtarı Cemal Şensöz,
4) Nispetiye Mahalle Muhtarı H. Ayşe Şirinler,
5) Ulus Mahalle Muhtarı Kadriye Gedik,
6) Levazım Mahalle Muhtarı Murat Uygur,
7) Akatlar Mahalle Muhtarı M. Tayfun Kirmanlı,
8) Dikilitaş Mahalle Muhtarı Nurcan Sızmaz,
9) Vişnezade Mahalle Muhtarı Reyhan Cinyusuf

Emlâk Vergisi mahkemelik oldu

Haksız fahiş Emlak Vergisi için binlerce dava açıldı.
Olaya CHP Genel Merkezi nedense sessiz kaldı.
Açılan davalardan biri de Hakan Atalay’a ait.
Atalay, mali müşavir, baş denetçi ve mahkemelerde bilirkişi olarak görev yaptığı için vergi konularını iyi biliyor.
CHP parti delegesi olan Hakan Atalay, “Bunu bir CHP’li belediye yaptığı için CHP adına Beşiktaş halkından özür diliyorum” diyor ve ekliyor:
“Yapılan iş yanlıştır. Ben Cumhuriyet Halk Partili bir Beşiktaş yaşayanı olarak sosyal demokrat belediyecilikle yakından uzaktan ilgisi olmayan bu anormal ve fahiş Emlak Vergilerine esas olacak sokak metrekare değer artışları için üzgünüm. Temennim, Belediye Başkanı’nın inatla savunduğu bu haksız, hukuksuz ve adaletsiz artışlara Vergi Mahkemesi’nin ‘Dur’ demesidir.”

TEBESSÜM

“Havlayan köpek!”


Temel, arkadaşı Dursun’un yayladaki evine misafir gider... Bahçe kapısını açarken, hırlayıp havlayan dev gibi iri köpeği görünce şöyle bir duraksar... Pencereden bakan Dursun seslenir:
“Ula korkma öyle!.. Bilmez misin, bir atasözü vardır hani, ‘Havlayan köpek ısırmaz’ derler...”
Temel yine huzursuzdur... Korka korka sorar:
“Yahu tamam, anladım da... Ya bu köpek o atasözünü bilmiyorsa?”

GÜNÜN SÖZÜ

Yalan ve yanlışlık fare deliğinden geçer, doğruluk ise kapılardan sığmaz

rashmi