Çok yazdık çizdik “Bu, AKP’nin işine yarayacak” dedik ama CHP’nin hiç umurunda olmadı!
Emlâk Vergilerini fahiş denilecek ölçüde artıran CHP’li belediyelerden bahsediyorum. “Dost acı söyler” misali her türlü uyarıyı yaptım, dinleyen olmadı!
2018’den itibaren ödenmeye başlanacak olan yeni Emlak Vergileri vatandaşı iyice çileden çıkarmıştı. İktidar hemen bundan yararlanmanın yoluna baktı ve Maliye Bakanı Naci Ağbal, artışlara bir tavan getireceklerini açıkladı.

* * *

CHP’li bazı belediyelerin, vatandaştan uzak, halkçı olmayan anlamsız davranışları, iktidarla kıyasıya mücadele eden Kılıçdaroğlu’nun ayağına kurşun sıkmak anlamına geliyor ne yazık ki!
Emlâk Vergisi olayının kaybedeni maalesef CHP olacak. AKP’li belediyelerde öyle akıl dışı artışlar yok! Bir kısım CHP’li belediyenin hangi akla hizmet edip de bu hatayı yaptığını anlamak zor!
Şimdi AKP’ye gün doğdu!
Hükümet aşırı artışa neşter vurmaya hazırlanıyor.

* * *

Astronomik vergi artışlarına yeni torba yasanın içine koyarak bir sınır getireceklerini açıklayan Maliye Bakanı Naci Ağbal şöyle diyor:
“Emlâk Vergisi düzenlemesiyle ilgili bir çalışma yapıyoruz. Yaşanan artışlara karşı vatandaşın isyanını görüyoruz. Astronomik artışlar tedirginlik oluşturuyor. Hükümet olarak bu soruna neşter vuruyoruz. Belediyelerin yaptığı aşırı değer artışlarına belirli bir sınır getirilmesi şart oldu.”

* * *

Halktan uzak bazı CHP’li belediyelerin köstek olduğu CHP lideri Kılıçdaroğlu, iktidara karşı sürdürdüğü muhalefette daha etkili olacak ama ne yazık ki kendi adamları ona çelme takıyor!
Anlaşılan, bu hatanın kaymağını, vergilere sınır getirmeye hazırlanan AKP yiyecek. Bir de “CHP neden iktidar olamıyor?” diye soruyorlar!
“İş bilenin, kılıç kuşananın!” ders alınacak bir atasözüdür!

Henüz adı bile yok ama gördüğü ilgi çok!


Türk siyasetinde daha hareketli, daha heyecanlı günler başlamak üzere...
Yeni partinin henüz adı bile yok ama gördüğü ilgi çok!
Meral Akşener, Ümit Özdağ, Koray Aydın ve arkadaşlarının kurma çalışmalarını sürdürdüğü partide hızlı gelişmeler yaşanıyor.
Adı belli olmayan partinin merkez binası belli... Ankara Çankaya’daki Mustafa Kemal Mahallesi’nde boş bir bina kiralandı.
Mahallenin adının “Mustafa Kemal” olması ilginç bir rastlantı. Çünkü bu yeni partinin Atatürkçü ve Cumhuriyetçi bir kimliği olacak.
Yeni partinin kuruluş çalışmalarının en geç 15 Ekim’e kadar tamamlanacağı belirtiliyor.

* * *

Yapılan ilk büyük ankette, henüz adı bile belli olmayan bu partinin, yüzde 21 gibi çok önemli oranda oy alarak 3’üncü parti olması ilginç bir olay...
Meral Akşener’in partisi, güven verici bir kadro, yeni projelerin yer aldığı iyi bir program ve yeni söylemlerle seçmenin karşısına çıkarsa ankette ortaya çıkan oy oranı daha da artabilir.

* * *

Siyasetin iki tecrübeli ismi Ali Naili Erdem (Eski Milli Eğitim Bakanı) ve Namık Kemal Zeybek (Eski Kültür Bakanı), Meral Akşener ve arkadaşlarını şöyle uyarıyor:
“Türkiye’nin siyasi yelpazesinde boş olan taraf merkez sağ değil, merkez partidir. Kurulacak partinin Türkiye’nin bütününü kucaklaması lâzımdır.
Meral Akşener’in hareketi şu anda bile kamuoyunda tutmuş görünüyor.
Meral Hanım güçlü bir kişilik olarak geniş bir yelpazeyi hedef almalı.
Yeni parti, MHP’nin devamı gibi bir görüntü verirse bu başarıyı engeller, doğru da olmaz. Cumhuriyet değerlerine bağlı siyasi bir hareket, başarısını da beraberinde getirir.”

TEBESSÜM 

Hasta Temel ve Azrail!


Temel kaç gündür hasta, yorgan döşek yatıyor, giderek de kötüleşiyormuş.
Birden inlemeye başlamış:
“Fadime, Fadime!”
Karısı gelmiş:
“Buyur Temel, ne istedun?”
“Koş git, gelinluğunu giy, süslen, püslen, öyle gel yanıma!”
Fadime sevinmiş, koşup giyinmiş, süslenip gelmiş:
“Nasilum Temel, beğendin mu?”
Temel inlemiş:
“Benim beğenmem önemli değul!.. Azrail’in seni beğenmesi önemli... Benim yerime beğenip seni alırsa ben paçayı kurtarırım!”

GÜNÜN SÖZÜ

Bazı toplumların, yerde vurulmayı bekleyen yaban ördeklerinden farkı yoktur!

11rahmibey30cm