Bu kafalar değişmeyecek!
Ayhan Oğan adında bir AKP’li (Sivil Alan Platformu Başkanı imiş) demiş ki:
“Biz yeni bir devlet kuruyoruz. Beğenin beğenmeyin, bu devletin kurucu lideri Tayyip Erdoğan’dır.”
Adamın sözlerine kızan bazı meslektaşlarımız ve CHP milletvekilleri veryansın ediyor...
Doğrusu ben hiç şaşırmadım. Yıllardır bunu biliyorum zaten... Niyet bu, gidişat bu... Türkiye Cumhuriyeti’nin yerine başka bir devlet kurmak istiyorlar... Ve ortamı uygun bulup, bu amaçlarını açık açık söylemeye başladılar.

*  *  *

Atatürk karşıtlığı, milli bayramlara karşı alerjiye varan soğukluk, Milli Eğitim’in bilimden uzaklaşıp gerici medrese eğitimine dönüştürülmesi, devlet bürokrasisinde partileşme hep bu amaca yönelik çalışmalar...
Tabii bu girişimler Türkiye’yi çağdaş dünyadan koparıp daha da geriye götürecek, bugünleri mumla arar hale geleceğiz, o başka mesele...
Yeni devlet modeli ne olacak?
Herhalde “Ilımlı İslâm Devleti” şeklinde olacak! Ancak... Bu amacı gerçekleştirebilmeleri için Türkiye Cumhuriyeti’ni yıkmaları gerekiyor.
Bu da “Anayasal bir suç” oluşturuyor.

*  *  *

Ayhan Oğan adındaki AKP’linin “Biz yeni bir devlet kuruyoruz” sözleri açıkça işlenen bir suçtur! Cumhuriyeti korumakla görevli Cumhuriyet Savcıları’nın bu konuda soruşturma açmaları gerekir... Fakat...
Açarlar mı, bilemiyorum! Bekleyelim, görürüz!
CHP’nin hukukçu Milletvekili Halûk Pekşen “Türk Ceza Kanunu’nun 309’uncu maddesine göre anayasal düzene karşı bir suç söz konusu” derken, Bağımsız Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ da:
“Biri çıkıp yeni devlet kuruyoruz derse biz ona, Türk Milleti’nin İstiklal Savaşı’nda devleti zaten kurduğunu hatırlatmasını biliriz. Cumhuriyet sahipsiz değil” diyor.

CHP, kendi kendini yıpratıyor!


Belediyelerin insaf derecesini aşan yeni Emlâk Vergisi, CHP’nin başını çok ağrıtacak!
Ben haksızlığı yazdıkça “CHP’yi neden yıpratıyorsun?” diye ahmakça sorularla karşılaşıyorum.
Ben CHP’yi yıpratmıyor, uyarıyorum. CHP, belediyelerin aşırı Emlâk Vergisi uygulamaları nedeniyle kendi kendini yıpratıyor.
Bugün, CHP üyesi bir okurumdan gelen uzun mesajı kısaltarak sizlerle paylaşmak istiyorum.

*  *  *

Okurlarımdan Hakan Atalay “Beşiktaş Spor Kulübü üyesiyim. 2014 yılında Beşiktaş Belediye Başkanlığı’na aday adayı oldum, halen CHP Beşiktaş Kurultay delegesiyim” diye bilgi verdikten sonra fahiş Emlâk Vergileri konusunda şunları yazıyor:
“Beşiktaş İlçesi’nde yaşayanların isyan ettiği nokta şudur:
Dört yılda bir arsanın metrekare birim değerinin yüzde 300-400-500 oranında artabileceğini hiçbir belediye ortaya koyamaz. Maalesef Beşiktaş ilçesinde sokak metrekare değerleri haksız, hukuksuz ve adaletsiz bir oranda, hiçbir mantıklı sebep olmadan keyfi bir biçimde artırılmıştır.
Halkın isyan ettiği diğer nokta ise, yıllardır iktidarın baskısı, yaşamın her alanında kendisini hissettirmiş olmasına rağmen, her türlü baskıya karşı sadakat ve tutarlılık içinde Cumhuriyet Halk Partisi’ne oy verdikleri halde, CHP’li Beşiktaş Belediyesi tarafından bu haksız, hukuksuz ve adaletsiz yüzde 300-400-500 oranında sokak metrekare değer artışlarına tabi tutulmalarıdır. Bu fahiş oranları mazur gösterecek hiçbir somut veri ve bilgi yoktur.”
Hakan Atalay, Beşiktaş bölgesinde, belediyenin inanılmaz artışlarına muhalefet şerhi koyarak itiraz eden 9 muhtara Beşiktaş halkı adına şükranlarını sunuyor ve “Muhtarlar, belediyelerin kendilerine yapmış olduğu baskı ve değişik ikna çalışmalarına rağmen dik ve onurlu bir şekilde mahalle halklarının çıkarlarını düşündüler” diyor.

TEBESSÜM

“Hiç kötü huyun yok mu?”


Temel, sevgilisi Fadime’yi babasından istemeye gider.
Kızın babası damat adayı Temel’e “İyi huyların nelerdir oğlum?..” diye sorar.
Temel sıralar:
“İçki içmem, sigara kullanmam, kumar oynamam, gece hayatım, çapkınlığım yoktur, mutluluğu yuvasında arayan bir insanım efendim.”
Kayınpeder bu defa “ Peki, hiç mi kötü huyun yok senin?” diye sorar..
Temel, boynunu büker:
“Eh!.. Bizim politikacılar gibi birazcık yalancıyımdır efendim!”

GÜNÜN SÖZÜ

Gerçeği anlamayan sadece
aptaldır. Gerçeği bilen ve ona
yalan diyen ise, ahlâksızdır!

11rahmibey30cm